Ställa ventilerna på en Kawasaki Bayou 300

Kawasakis Bayou 300 ATV drivs av en encylindrig, två ventiler motor. Under normal drift, en uppsättning vipparmar trycka ner ventilerna, så att bränsle kommer in samtidigt tvingar avgaserna ut. Ventilerna inte direkt röra vipparmarna tills det ögonblick de pressas nedåt, vilket skapar en luftspalt eller spel mellan ventilspindeln och vipparmen. Under loppet av ATV livstid, tvingar den kraft som genereras av förbränningsmotorer ventilerna uppåt, minskar ventilspelet. Dock är riktig ventilspel upprätthålls genom användning av gängade justerare inbyggda i vipparmarna. Saker du behöver
Hylsor, 10, 12 och 17 mm
hylsnyckelsats
kryssmejsel
Tänger
platt skruvmejsel
Bladmått set
Open- skruvnyckel, 8 mm
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en plan yta yta och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna i minst två timmar.
2

Ta bort sätet med spaken under den vänstra sidan av stolen. Unbolt pakethållaren rack och den främre borstskyddet från ATV med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
3

Ta bort skruvarna från det nedre bränsletanken locket med en stjärnskruvmejsel skruvmejsel. Skjut upp locket då bort från ATV. Ta bort skruvarna som sidorna på framskärmen till fotbrunnen paneler med en Phillips-skruvmejsel. Ta framskärmen bultarna med en 10 mm hylsa och en Phillips-skruvmejsel. Skruva av tanklocket, lyft sedan framskärm av ATV.
4

Skruva flämtning locket på bränsletanken. Vrid ventilen bränsletanken, som ligger under den vänstra sidan av tanken, till "Av". Dra bränsleslangen från ventilutloppet med en tång. Skruva monteringsbulten från basen av bränsletanken med en 12 mm hylsa. Lyft bränsletanken utanför ATV.
5

Ta bort locket justeringsstyrventilen, på framsidan och baksidan av motorns topplock med en 10 mm hylsa. Avlägsna skyddsplåten från vänster motorhuven med en 10 mm hylsa.
6

Skruva tidpunkten inspektionslucka lock och generatorn lucka, som ligger på framsidan och mitten av den vänstra motorkåpan, respektive , med hjälp av en platt skruvmejsel.
7

Placera en 17 mm hylsa och en hylsnyckel över den nu exponerade generator bult. Vrid generatorn moturs och titta inloppsventilen sitter på baksidan av motorns topplock. Sluta vrida generatorn när ventilen öppnar sedan stängs. Vrid generatorn igen tills ett "T" är synlig nära skåran skuren i sidan av timing inspektionsöppning.
8

Slip ett bladmått mellan intag ventilskaftet, som ligger på toppen av ventilen och vipparmen. Helst bör det finnas en 0,003-till 0,005-tums luftspalt mellan ventilskaftet och vipparmen. Dessutom bör bladmått kunna röra sig mellan ventilen och vipparmen med en lätt motstånd.
9

Lossa justerskruven låsmuttern på toppen av vipparmen med en 8 mm box-end skiftnyckel. Vrid justeringsskruven medurs med hjälp av en platt skruvmejsel för att minska luftspalten, eller moturs för att öka luftgapet. Mät luftspalten igen och göra justeringar om det behövs. Håll justering på plats med en skruvmejsel, dra åt justerskruven låsmuttern när inloppsventilen clearance luftspalt har satts till 0,003 till 0,005 tum. Hoppa över detta steg om intaget ventilspel var korrekt.
10

Kontrollera luftgapet mellan avgasventilen sitter på framsidan av motorn topplock och dess medföljande vipparm. Idealt har avgasventilen en mätning luftspalt av 0,005 till 0,007 tum. Justera avgasventilen utrymme som beskrivs i föregående steg, om det behövs.
11

Skruva tidpunkten och generator inspektion port täcker på plats, sedan installera den vänstra motorn plattan täcka vakt. Dra åt plattan bultarna till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka justeringsstyrventilen täcker på motorn cylinderhuvudet. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds.
12

tillbaka bränsletanken på ATV. Skjut bränsleslangen på bränsletanken utlopp. Sätt tillbaka framskärmen, lägre bränsle-tanklocket, stol, pakethållaren rack och främre borstskyddet på ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111627.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.