Ställa en motorcykel stötdämpande

stötdämpande är en av de viktigaste delarna av fjädring inställning på en motorcykel. Stötdämpande styr hur snabbt en suspension inställning komprimeras --- helt enkelt hur hårt eller mjukt det är när den används. Suspension setup är en mycket personlig del av motorcykel underhåll. Medan en ryttare kan njuta av och föredrar en hårdare fjädring setup, kan en annan ryttare föredrar en extremt mjuk inställning. Mycket beror på vilken typ av ridning en motorcyklist gör så bra. Gentle turridning kan kräva en annan inställning än en motocross tävling. Saker du behöver
stativ Motorcykel center eller triangel står
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta din motorcykel under en kort åktur och försöka få en känner för upphängning. Ta del av om kompressionen känns svårt för din vikt och stil eller om det känns mjukt.
2

Dra din motorcykel på en plan, stabil yta och lyft på en motorcykel centralstödet. Om du inte har en center stativ, prop cykeln stabilt mot sin triangel stativ.
3

Lokalisera kompressor ventilen på höger sida av motorcykeln. Denna del ligger på vad som ser ut som en liten, rund tank. Använd en skruvmejsel för att vrida justeraren flera klick i en riktning
4

. Medurs härdar den dämpande. Motsols mjukar den dämpande. Justera och testa efter behov.
5

Lokalisera de dämpande justerare på toppen av båda motorcykelgafflar. Vrid justerare, återigen med hjälp av en skruvmejsel. Förvara dem perfekt i synk, vrida ett klick i taget på båda gafflarna. Justera och testa om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110052.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.