Hur man ger en tune-up på min Yamaha Blaster

Din Yamaha Blaster kan vara en verklig hoot att rida, men det behöver regelbunden tune-ups för att hålla den i ett gott skick. På ett minimum, bör du ge din Blaster en tune-up varje halvår. Även en tune-up låter komplicerat, det är lite som inte kan göras av den genomsnittliga Blaster ägare. Tappa inte modet - mycket av en grundläggande tune-up är fylld med små, enkla uppgifter som inte bör ta mer än en timme att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
D8ES tändstift
stjärnskruvmejsel
Lösningsmedel
1 qt. 10W30 motorolja
Oljetråg
17 mm hylsa
Jack
Avfettaren
Shop handdukar
Off-road kedjesmörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Lossa tändkabeln från tändstiftet på framsidan av motorn. Skruva av tändstiftet, med hjälp av en hylsnyckel och ett tändstift socket. Titta vid elektroden på änden av tändstiftet för skador. Om elektroden är sliten eller skadad, byt ut den mot en ny D8ES tändstift. Rengör tändstiftet med en mässing borste, sedan skruva fast på motorn.
2

Kontrollera tändstiftet kabelns isolering för sprickor eller brott. Om kabeln är skadad, ersätt den med en ny kabel. Anslut kabeln på änden av tändstiftet.
3

Ta bort sadeln, med säte spärren under bakskärmen. Skruva luften lock, placerat mellan sätesskenorna, med en stjärnskruvmejsel. Dra ut luftfiltret ur luften rutan. Inspektera element för tårar. Byt ut luftfiltret när det är skadat på något sätt. Blötlägg luftfiltret i lösningsmedel för att avlägsna smuts bygga upp, sedan pressa vätska ut ur filtret. Coat filtret med färska 10W30 motorolja, sedan pressa ut överflödigt. Sätt tillbaka filtret i luften lådan och skruva fast locket på plats med en stjärnskruvmejsel.
4

Börja Blaster motor och låt den gå på tomgång under tre till fem minuter. Slå på ljuset för att kontrollera att de fungerar. Byt ut alla utbrända glödlampor. Stoppa motorn.
5

Placera ett oljetråg direkt under sändningen avtappningsplugg på nedre vänstra sidan av motorn. Skruva bort avtappningspluggen med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa, sedan låta växellådsoljan rinna helt. Skruva bort avtappningspluggen på plats och dra den till 14 foot-pounds med en momentnyckel. Tag bort påfyllningslocket från höger sida av motorn och häll upp till 0,69 i liter 10W30 motorolja genom påfyllningsröret. Skruva fast tanklocket på plats.
6

Placera en domkraft under din Blaster motor och lyft bakhjulen från marken. Spraya kedjan med ett avfettningsmedel som du snurrar bakhjulen. Torka bort avfettningsmedel och smuts med en butik handduk. Spraya kedjan med en kedja glidmedel gjord speciellt för off-road bruk. Sänk din Yamaha Blaster till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110469.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.