Hur man installerar ett Yoshimura avgassystem på en 2007 Honda CBR 1000

Yoshimura R & D har en lång historia av att skapa race-vinnande komponenter motorcykel avgaser, som erbjuder ett sortiment av slip-on ljuddämpare för Hondas CBR1000RR sport cykel. Medan dessa slip-on avgassystem är enklare att installera än en full-system ersättare, kräver de en hel del demontering. Läs installationsinstruktionerna som tillhandahålls av Yoshimura innan du påbörjar jobbet, och vet dina gränser. Du kanske vill överväga att ha det arbete som utförs av en kvalificerad Honda tekniker om du inte känner att du kan slutföra uppgiften. Saker du behöver
Tändningsnyckelns
5mm och 8mm Allen skiftnycklar
Socket 8mm skiftnyckel Mössor och 12mm uttag
Nylon buntband
Yoshimura Slip-on exhaust kit
avfettning

Visa fler instruktioner
1

Lås upp bakre passagerar stolens låsning, med tändningsnyckeln. Lyft baksidan av sätet upp och dra hela sitsen bort av motorcykeln. Lyft bakre hörn förarsadeln upp och skruva loss sätet bultar, med en 5 mm insexnyckel. Dra sitsen på baksidan och ta bort den från motorcykeln.
2

Skruva par bultar som håller fast framsidan av bakkåpan med sätesskenoma, med en 5 mm insexnyckel. Skruva par bultar som fäster bakkåpan till baksätet låsmekanism, med en 5 mm insexnyckel.
3

Dra bakkåpan mot baksidan av motorcykeln och vinkla upp det något . Drag i höger och vänster sida av kåpan ut och över motorcykelns hjälpramen.
4

Dra de bakre uttag blinkers från ledningsnätet på vänster sida av motorcykeln sub-frame. Lossa bakskärmen bultarna på båda sidor av sub-frame, med en 8mm hylsa. Skruva bort bulten fästa toppen av fendern till underramen, med en 5 mm insexnyckel. Dra fender bort från hjälpramen.
5

Skruva rätt fotpinnen innehavaren bultar, med en 8 mm insexnyckel och dra hållaren bort från ramen. Ta bort den svarta plasten värmesköld bakom fotpinnen innehavaren, med en 5 mm insexnyckel för att skruva sin bult. Skruva den högra bakre fotpinnen hållare, med en 8 mm insexnyckel.
6

Lossa ljuddämparen bultar och avgas klämmor mellan ljuddämparen, mid-pipe och huvudledningen, med en 12mm hylsa. Håll ljuddämparen på plats och ta bort ljuddämparen bultarna helt, med en 12mm hylsa. Ställ ljuddämparen åt sidan.
7

Dra styrkablarna ur avgasventilen hållare på mid-pipe. Dra mid-pipe bort av header rören. Säkra styrkablarna till motorcykelns sub-frame, med nylon buntband.
8

Skruva loss de tre bultarna från insidan av ljuddämparens värmesköld med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Kasta värmeskölden.
9

Rengör området under hjälpramen grundligt med ett avfettningsmedel. Applicera den självhäftande värmesköld, som medföljer satsen, till botten av hjälpramen.
10

Byt gummigenomföringarna och distanser från ljuddämparen och mid-pipe fästpunkter med kragarna och distanser ingår i satsen.
11

Montera den nya mitten-rör och ljuddämparen på motorcykeln, löst åtdragning av nya monteringsverktyg och klämmor avgassystem medföljer kitet, med en 12mm hylsa.

12

Flytta ljuddämparen och mid-röret tills de är inriktade jämnt. Dra avgas klämmor och monteringsverktyg, med en 12mm hylsa.
13

ihop motorcykeln i omvänd ordning jämfört med demontering. Sätt inte tillbaka styrkablar på den nya mid-pipe.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107667.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.