Måste man använda kopplingen varje gång du ändrar en Dirtbike?

Varje motorcyklist runt om i världen är bekant med användandet av kopplingshandtaget för att växla mellan deras maskinens olika redskap för att kompensera för att ändra hastighet eller körförhållanden. Den grundläggande tekniken för att dra i spaken, byta kugghjul släpper då spaken är obligatoriskt för casual turridning. Men, kan off-road motocross racing sätta en helt ny dragning på grundläggande skiftande tekniker. Syftet med Clutch

din smuts cykeln s koppling är ansvarig för att styra överföringen av effekt som genereras av motorn till transmissionen, vilket gör att bakhjulet för att flytta motorcykeln framåt. Med kopplingshandtaget dras in, plattorna inom kopplingen frikopplar, vilket gör att motorns utgående axel att snurra fritt utan att vrida på transmissionen. Medan kopplingen är urkopplad, är transmissionsorgan frigörs från konstant belastning lämnade av motorn. Detta gör att smuts cykel är ryttaren att flytta genom växlarna utan att orsaka stress som så småningom kommer att bära bort de redskap tänder. När spaken är release, kopplingsplattorna ingrepp och transmissionen återupptar driften.
Växling med Clutch

Shifting din smuts cykeln under normala körsituationer ska alltid utföras med kopplingshandtaget. Detta är särskilt viktigt när man reser mycket långsammare, eftersom kopplingen ger fin kontroll över motorcykelns effekt, så att du kan styra exakt hur fort du färdas över ojämn terräng. På samma sätt, med hjälp av kopplingen minskar risken för skador på kugghjul och gafflar shifter inom transmissionen medan flytta vid högre hastigheter. Att helt enkelt välja en växel utan användning av kopplingen - och korrekt teknik - kommer att tvinga de redskap för att ändra medan de fortfarande är under en belastning. I värsta fall-scenario, kan detta bryta tänder bort av de redskap, som kommer att orsaka ytterligare skador om fragmenten fångas i transmissionen.
Syftet med Kopplingsfri Shifting

växling utan att använda en koppling kan vara till nytta i off-road racing, vilket gör att ryttaren att flytta genom växlarna utan att ta för att dra in kopplingen, lägg i en växel och släpp kopplingen. Dessa få sekunder är meningslöst på en ridtur, men kan betyda skillnaden mellan att vinna eller förlora på en racer. Växling till en högre växel utan kopplingen, särskilt under de första sekunderna av en ras, kan ge en racer nog av ett huvud börjar att göra det i den kritiska första sväng. Likaså kan nedväxling att bakhjulet att snurra fortare och skjut när du närmar dig en sväng. Även om detta är normalt inte önskvärt på spåret, glider in i en sväng upprätthåller dirtbike hastighet och pekar på motorcykel mot Turns uttagspunkt.
Praktik och Teknik

Att lära sig att säkert och effektivt växla utan kopplingen kräver övning. Börja genom att accelerera i en rak linje på första växeln. Ladda växelspaken genom att försiktigt trycka upp spaken med spetsen på din boot tills du känner ett lätt motstånd. Något rulla gashandtaget tillbaka för att delvis stänga av gasen. Växelspaken rör sig uppåt lätt och lägga i tvåan som överförings lastar. Öppna gasreglaget omedelbart att accelerera, och upprepa vid behov tills du har uppväxlas via din smuts cykeln s redskap. Nedväxling till en lägre växel sker i liknande, men omvänd, sätt. Ladda spaken genom att trycka ner lätt. Stäng gasspjället för att bromsa, sedan snabbt blip - tillfälligt öppna - gasreglaget. Den shifter spaken flyttas nedåt som motorns varvtal ökar. Ytterligare nedväxlingar kan utföras på detta sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111506.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.