Hur man byter olja i Primär Kedjehus av en Harley Softail

Medan de flesta motorcykeltillverkare väljer att inrymma motorn och transmissionen tillsammans, använder Harley-Davidson en tvådelad motor och transmission system för att driva sina motorcyklar. Motorns uteffekt överförs till överföring genom den primära kedjan, inrymt bakom en oljefylld skydd på vänster sidan av motorcykeln. Precis som motorn oljeförsörjning arbetar för att minska inre friktion, vätskan inom den primära Kedjehus minskar slitaget på kedja och växellådans kopplingsskivorna. Den primära vätskan måste bytas varje 5000 miles för att säkerställa att din Harley-Davidson är redo att rida när du är. Saker du behöver
Oljetråg
3/8-tums insexnyckel
Shop trasor
Drain bult O-ring
En kvart, Harley-Davidson Formula + Primär Kedjehus Fluid
Momentnyckel
T27 Torx
Visa fler instruktioner
1

Ta din Softail för en kort, 10-minuters resa. Skift igenom alla fem växlar, sex för nyare Softail modeller, medan ridning i en måttlig takt. Parkera motorcykeln på sidostödet, när du kommer tillbaka, och låt den svalna i 10 minuter.
2

Lägg ut en Oljetråg nedanför den primära Kedjehus på vänster sida av motorn. Skruva den primära avloppet bulten från botten av den primära Kedjehus, ligger direkt under den runda kopplingen inspektionslucka, med en 3/8-tums insexnyckel.
3

Ta avloppet bulten O -ring och torka bultgängorna och tips med en trasa. Slip en ny O-ring på skruven, stryk sedan O-ringen med Harley-Davidson Formula + Primär Kedjehus Fluid. Skruva avloppet bulten i det primära Kedjehus hand. Dra avloppet bulten till 17 foot-pounds, med en momentnyckel och en 3/8-tums Allen socket.
4

Ta det runda locket kopplingen inspektion och packning från den primära Kedjehus, med en T27 Torxnyckel. Lyft motorcykeln i upprätt läge och håller den på plats. Fyll primära Kedjehus med upp till en liter Harley-Davidson Formula + Primär Kedjehus Fluid. Helst ska vätskenivån vara jäms med botten av kopplingen församling, sett genom kopplingen inspektionslucka med motorcykeln i upprätt läge.
5

Sänk motorcykeln på sidostödet. Sätt tillbaka locket kopplingen inspektion och packningen på den primära Kedjehus. Skruva den övre bulten på plats, med hjälp av en T27 Torx nyckel. Montera den nedersta bulten nästa, sedan växlar mellan bultarna i en stjärna-format mönster. Dra åt bultarna till 10 foot-pounds, med samma metod.
6

Seal din spilloljekärl eller häll den gamla oljan i en behållare och ta den till din lokala Harley-Davidson reparationscenter för återvinning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111505.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.