93 Honda CR80R Specifikationer

Den japanska biltillverkaren, Honda, började tillverka motorcyklar för konsumenter 1955. Genom 1962, var en linje av prestanda och trail motorcyklar introducerades som CR-serien. Dessa modeller av off-road cyklar fanns tillgängliga i flera hjulbas och storlekar motor, vilket ger kunderna flera alternativ. Den CR80R motorcykeln fanns i Honda lineupen från 1980 till 2002, ersattes då av Honda CRF raden av terrängfordon. Prestanda

1993 Honda CR80R serien motorcykel kom från fabriken med en tvåtaktsmotor, 83-kubik-centimeter motor. Denna speciella Honda motor var en vass ventil, vätskekyld, singular cylinder design. Tungventilen var vanligt i Honda tvåtaktsmotorer, där dessa backventiler kontrollerade mängden bränsle-luftblandning som skulle administreras till cylindern. Cylindern som Honda valde för denna typ av motor var en nikasil cylinder-huvudet. Tändstiftet användes var en NGK BR10EG, en vanlig plugg används i hög prestanda och inställningar för racing. Parat med motorn var en manuell sexväxlad växellåda. Medan 83 cc motor som används i Honda CR80R motorcykeln var mindre jämfört med andra terränggående erbjudna motorcyklar, gjorde det möjligt för trimning och layout av denna motor topprestanda från ryttare.
Hjul och Suspension

tanke på Honda CR80R engagemang att vara en terrängcykel mer än en väg motorcykel, var den utrustad med skrymmande, 70/100-17 tums framdäck och 90/100-14 tums däck bak. Däck paket var beroende av återförsäljare där motorcykeln såldes, men vanliga däck med 1993 CR80R var Dunlop MX71 Svår terräng serie däck. Den aluminium fälgar var klassisk motocross designen, och presenterade ventilerade skivbromsar både fram och bak. Upphävande av cykeln sköttes av en inverterad främre hjulupphängningen gaffel och enkel stötdämpare. Front-wheel resor bedömdes vid 10.8 inches medan den bakre mättes vid 11,5 inches, ger detta mindre cykel agility igenom tuffa trail förhållanden samtidigt som den erbjuder en mjuk gång.
Body

Med Hondas lineupen av spår-färdiga motorcyklar, var en mindre motor storlek oftast synonymt med mindre hjul och storlekar ram. Den CR80R var en medelstor motocross fordon tillgängliga för konsumenter som kanske har tidigare cyklade kid-sized motorcykel serien men var inte riktigt redo för de 125 och 250 modellerna. År 1993 kom Honda CR80R i en Nuclear Röd och Sasha vit bas färgskikt. Bränsletanken var vit med en blå "CR"-logotypen. De registreringsskyltar var också röd, medan den "80R" swing-arm grafiskt var blå, för att matcha bränsletanken grafiken. Den röda stolen presenterade en vit Honda logotyp, och motorn nedan målades i en svart kappa. Dessa färger och funktioner kropp gjorde Honda CR80R igenkännbara för entusiaster på och utanför banan bara med synen ensam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109624.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.