Hur man byta olja kapsel för en 2003 Vulcan 1600 Classic

Kawasakis 2003 Vulcan 1600 Classic var klädd för att matcha den klassiska styling som förkroppsligar en cruiser-typ motorcykel, samtidigt som tillräckligt med kraft och komfort för att korsa oändliga miles av motorvägen med lätthet. Även om Vulcan ser ut som det kunde ha rullat rätt av 40-talet, var det packat med modern teknik för att både förbättra maskinens prestanda och förenklar underhåll sysslor. Medan liknande maskiner fortfarande använda en intern oljefilter, använder Vulcan en extern kapsel-typ olja filter som snabbt kan bytas ut under ett oljebyte. Saker du behöver Kundservice stand
Tre-tums träkloss
17 mm socket
Hylsnyckel
Oil uppfångningsbassäng
Momentnyckel
Cap-typ oljefilternyckel
luddfri butik handdukar
Fyra liter, 10W-40 API SE-, SF-eller SG-motorolja
Kawasaki oljelocket förare Tool Review platt skruvmejsel
återförslutningsbara plastbehållare

Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykelns motor och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma oljan. Stanna motorn och låt den svalna något i ytterligare fem minuter. Lyft motorcykeln i upprätt läge, med hjälp av en tjänst stativ eller en tre-tums träkloss placeras under sidostödet.
2

Skruva skruven oljan rinna från det nedre vänstra sidan av motorns vevhus , med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa ur motoroljan i en olje catch bassängen. Skruva skruven oljan rinna på plats, när oljeflödet har upphört. Dra åt avloppet bulten till 15 fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
3

Skruva av oljefiltret kapseln från den bakre delen av motorn, nära ljuddämpare och avgasrör, med hjälp av ett lock -typ oljefilternyckel. Töm ut oljan kvar i kapseln i oljan fånga grundläggande. Rengör motorns oljefilter kapsel fäste med en luddfri handduken.
4

Sprid ett tunt lager SAE 10W-40 API SE-, SF-eller SG-motorolja runt den nya oljan filterkanister O-ring. Skruva oljefiltret kapseln på vevhuset, för hand, dra sedan åt den till 13 foot-pounds.
5

Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av den högra motorns vevhus lock, med hjälp av en Kawasaki oljelocket drivrutin verktyg eller en stor, platt skruvmejsel. Fyll motorn med 3,1 liter SAE 10W-40 API SE-, SF-eller SG-motorolja, skruva sedan oljan locket på plats.
6

Sänk motorcykeln på sidostödet, sedan starta sin motor. Låt motorcykeln tomgång på plats och titta efter läckor nära oljefiltret kapseln och oljan rinna bult. Dra den drabbade delen en extra kvart-sväng, om en läcka visas. Stoppa motorn efter tre minuter.
7

Häll använda motorolja i en återförslutningsbar plastförpackning. Ta den använda oljan och oljefiltret till närmaste Kawasaki återförsäljare för omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111507.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.