Hur man byter olja i en 2003 Yamaha V Star 1100

Det finns många uppgifter i samband med upprätthållandet av en 2003 Yamaha V-Star 1100 motorcykel. Du behöver inte lära sig att göra allt för dem, men du bör kunna ändra din V-Star olja. Oljebyten behövs varje 4.000 miles och är ganska lätta att utföra. Dock rekommenderar Yamaha att motorcykelns oljefilter bytas vartannat oljebyte, eller 8.000 miles, för att säkerställa att oljetillförseln siktas noggrant. Byte av oljefilter är mer komplicerat än en vanlig oljebyte, men det borde inte vara alltför svårt för de flesta V-Star ägare. Saker du behöver
Stand, hiss eller en träbit
Oljetråg
12 - och 18-mm uttag
Hylsnyckel
Oljeavtappningsskruv packning
Momentnyckel
Tratt
3 liter 10W-40 SAE motorcykelolja
4 - och 5-mm insexskruv uttag
oljefilterelement
Visa fler instruktioner
Oljebyte

1

Starta din V-Star och låt den gå på tomgång under tre till fem minuter för att värma sin oljeförsörjning. Stanna motorn när den har värmt. Ställ motorcykeln på en hiss eller stå för att stödja den så lodrätt som möjligt. Om du inte har ett stativ eller lyfta, placera en liten träbit under cykelställ.
2

Skruva oljan locket från motorns vänstra vevhuslock. Placera ett oljetråg under oljeavtappningspluggen på nedre kanten av den vänstra vevhuslock. Skruva bort avtappningspluggen med en 18 mm hylsa och en hylsnyckel och dränera motorns olja i din oljetråget.
3

Ta bort packningen från oljeavtappningsskruven och ersätta den med en ny packning. Skruva oljeavtappningspluggen in i motorn och dra åt till 31 Nm, med hjälp av en 18 mm hylsa och en momentnyckel.
4

Placera en tratt i vänstra vevhuslock s påfyllningsröret. Fyll motorn med 3.17 qts. SAE 10W-40 motorcykel olja, skruva sedan oljan locket på plats för hand.
5

Starta motorcykeln igen och titta efter oljeläckage runt oljeavtappningsskruven. Stoppa motorn efter några minuter om läckor inte förekommer. Om en läcka visas, stoppa motorn omedelbart och dra åt oljepluggen med en 18 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra inte åt oljeavtappningsskruv mer än ett kvarts varv för att undvika skador på vevhuslock gängor.
Oljefilter
6

Töm ut oljan med hjälp av metoden visas i avsnitt 1, låt sedan motorcykeln svalna under ytterligare en timme.
7

Lossa klämmorna som fäster halsdukar till avgasrören med en 4 mm insexskruv uttag och en hylsnyckel. Lossa halsdukar 'bultar med en 5 mm Allen huvudet socket och en hylsnyckel, dra sedan halsdukar bort av avgasrören.
8

Ta bort den bakre cylindern avgasrör, med hjälp av en 5 mm Allen head socket och en hylsnyckel. Avlägsna muttrarna från den främre cylinderns avgasrör med en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra avgasrören bort av motorn.
9

Skruva ur skruvarna från den runda yttre oljefilterlocket på motorns högra vevhuslock, med hjälp av en 4 mm insexskruv uttag och en hylsnyckel. Dra det yttre höljet av av motorn och ta bort den inre luckan är bultar med en 4 mm insexskruv uttag. Dra filtret plattan och oljefiltret ur motorn.
10

in ett nytt oljefilter inslag i motorn och sätt tillbaka filtret plattan och båda oljefilter täcker på motorn. Dra åt oljefiltret omfattar "bultar till 7 ft-lbs med en 4 mm insexskruv hylsa och en momentnyckel.
11

tillbaka avgasrören och halsdukar på motorn. Dra avgasrören "montering bultar, muttrar och klämmor ljuddämpare till 14 ft-lbs med en momentnyckel. Dra ljuddämparen montera bultarna till 18 Nm med en momentnyckel.
12

Slutför oljebyte som beskrivs i avsnitt 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110268.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.