Hur man byter olja i en 2007 Harley 1200 Custom Sportage

Motorn i 2007 Harley-Davidson 1200 Custom Sportage använder ett specifikt formulerat additiv paket. Oljan smörjer de rörliga delarna under kylning av motorn genom att absorbera värme och transporterar det till oljetanken där den strålar ut i atmosfären. Den detergentkomponent av oljan hjälper till att suspendera och transporterar partiklar, såsom metall salt och flingor kol, till filtret där föroreningarna avlägsnas från oljeförsörjningen. Korrekt underhåll av Sportage olja är viktigt att bevara motorn och förhindrar tidigt slitage och komponentfel. Följ alltid Harley-Davidson: s rekommendationer för oljebytesintervall, använd en kortare intervall om fordonet används hårt eller speciellt dammiga förhållanden. Saker du behöver equipment shop trasor
Mutter-uppsättning drivrutiner pan
Catch, fyra liter kapacitet
Olje-filter skiftnyckel (HD delen nej. HD-42311 eller HD-44067-A eller motsvarande)
3/8-tums ratchet
Ratchet förlängning
Nytt oljefilter
nya HD 20W-50 motorolja från 4 liter ny HD motorolja
Visa fler instruktioner

1

Starta motorn. Låt oljan nå full arbetstemperatur. Parkera cykeln på hårt, jämnt underlag och låt den vila mot handvändning montern. Stäng av motorn.
2

Avlägsna olja tanklocket genom att trycka ned locket, sedan släppa den för att den ska dyka upp. Rotera olje-påfyllningslocket ett kvarts varv som du drar upp den och ut ur oljetanken s påfyllningshål. Rengör oljestickan med en trasa.
3

Lokalisera motorns olje dräneringsslang hänger ner under den bakre delen av motorns vevhus. Placera en fångst pan under motorn-olja dräneringsslang.
4

Vrid slang-klämma skruv moturs med en mutter föraren att lossa slangklämman. Avlägsna avtappningspluggen genom att försiktigt dra ut det ur avloppsslangen. Låt oljan rinna helt från oljetanken.
5

Sätt oljeavtappningspluggen i oljan dräneringsslangen och dra åt slangklämman ordentligt med en mutter-drivrutin. Torka avtappningspluggen och slang med en trasa för att ta bort gammal olja.
6

Placera fångsten pan under framsidan av motorn. Ta tag i oljan fliter med olje-filtret skiftnyckel och en 3/8-tums spärrnyckel med en lång förlängning. Vrid oljefiltret moturs för att bryta sig loss från filtret basen. Skruva loss filtret och ta bort den från motorn. Tappa av oljan från det gamla filtret och kassera filtret.
7

Torka filtret basen och omgivande områden med en trasa för att ta bort gammal olja. Se till att alla gamla packningen material avlägsnas från filtret basen. Prime den nya oljefiltret med ca 4 oz. av ny motorolja för att minimera olja tidspress uppbyggd, och låt oljan tränga in i filtret under några minuter.
8

Applicera ett tunt lager av nya HD 20W-50 motorolja till ny olja-filterpackningen och snurra det nya filtret på filtret fästet i en medurs riktning tills filterpackningen vidrör filterbasen. Vrid filtret ytterligare ett halvt till trekvarts varv för hand.
9

Lägg de resterande 3,6 liter ny motorolja till oljepåfyllningshålet. Montera olje-påfyllningslocket in i påfyllningshålet och rotera det ett kvarts varv. Tryck locket nedåt.
10

Starta motorn. Observera varvräknare och lågt oljetryck indikeringslampa för att bekräfta den slocknar när motorn når 1000 rpm. Stäng av motorn. Inspektera oljan-filtret bas och oljeavtappningspluggen för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111097.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.