Hur du ändrar Generator på en motorcykel

Generatorn, vanligen kallad statorn eller generator, är en integrerad del av en motorcykel avgiftssystem. Det är generatorns skyldighet att tillhandahålla ett stadigt flöde av elektrisk ström för att ladda motorcykelns batteri. När generatorn misslyckas, skall motorcykeln tändning och belysningssystem förlita sig enbart på batteriet, vilket kommer att fullgöra inom en kort tid i drift. De steg för att byta kan appliceras på de flesta motorcyklar. Eftersom generator platser och andra små detaljer kan skilja sig mellan olika motorcyklar, rekommenderas det att hänvisa till en fabrik servicemanualen specifik för din maskin. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
dräneringskärlet
insexnycklar
Stator
Packning
svänghjulsrotor
Funnel
Motorolja
handdukar Shop

Visa fler instruktioner
1

Leta generatorn locket på din motorcykel. I allmänhet är de flesta motorcykelns plats generatorn på den vänstra sidan av motorn, även om vissa cruiser och touring modeller har sina generatorer på höger sida. Ta bort alla organ och komponenter avgaser från motorcykeln för att få tillgång till motorns generator kåpan. Placera ett uppsamlingskärl under motorn och ta bort motorns oljedräneringspluggen med en hylsnyckel. Låt oljan rinna av helt och installera om avtappningspluggen. Flytta dräneringstråget nedanför generatorn locket.
2

Leta generatorns kabelnät och koppla bort den från motorcykelns ledningsnät. Ta bort skruvarna från omkretsen av generatorn locket med en hylsnyckel. Dra bort kåpan från motorn och låta eventuella kvarvarande oljan rinna ner i tråget. Ta generatorns lockets packning och kassera den.
3

Vänd generatorn täcka över. Med en insexnyckel, ta bort skruvarna som håller fast generatorns magnetiska stator till generatorn locket. Dra av statorn ur locket. Sätt in den nya statorn i locket och fäst den på plats med hjälp av en insexnyckel för att dra åt bultarna. Placera en ny packning över generatorn locket.
4

Leta generatorns svänghjul rotor på den exponerade vevaxeln. Med hjälp av en hylsnyckel, ta bort svänghjulet rotorns fästskruv och dra svänghjulsrotor bort av vevaxeln. Installera en ny svänghjulsrotor på vevaxeln och dra åt fästskruven med en hylsnyckel.
5

Placera generatorn kåpan över svänghjulsrotor och på motorn. Skruva löst generatorns kåpans bultar på plats med en insexnyckel tills alla bultar sitter lätt mot generatorn locket. Dra åt bultarna helt, alternerande mellan bultar i ett korsvis mönster. Anslut generatorn till motorcykelns ledningsnät.
6

bort motorns oljepåfyllningslocket och sätt en tratt i oljepåfyllningen. Häll färsk motorolja i oljepåfyllningen och ta bort tratten. Sätt tillbaka oljepåfyllningslocket. Torka bort eventuella spår av olja från oljepåfyllningslocket, generator lock och oljeavtappningsskruv med en ren butik handduk. Installera om alla organ eller avgas komponenter som avlägsnats i steg 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107341.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.