Hur du ändrar en Virago Stator

Om du har problem med din batteriladdning korrekt på din Yamaha Virago motorcykel, kan du behöva byta statorn. Statorn är en stationär del av din generator, eller elproducent, laddar det batteriet och ger el för gnistan som tillåter motorn att köras. Statorn består av en ring av trådlindade moduler genom vilken en magnetisk rötor vrids av motor som är igång, vilket genererar en elektrisk laddning. Saker du behöver
insexnycklar
stjärnskruvmejsel
Kartong
Visa fler instruktioner
1

Tilt och stödja cykeln över till höger sida för att förhindra oljeläckage medan du tar bort motorkåpan. Om du behöver utföra ett oljebyte också, töm oljan innan du fortsätter.
2

Ta bort den vänstra kåpan sida motorn. Vänd varje hex knappat skruvsäkringssystem locket till motorblocket moturs för att ta bort dem. Skjut alla skruvar du bort genom en pappskiva i samma ordning och position som de var fäst vid motorn, eftersom de är inte alla samma längd. Du måste placera dem alla tillbaka i sina ursprungliga lägen senare.
3

bänd bort locket försiktigt från blocket, försöker att inte skada papperet packningen mellan kåpan och motorblocket , om oskadad, kan du återanvända dem. Lossa kablaget mellan motorkåpan och motorblocket.
4

Lägg locket på plats och lossa de tre Phillips fästskruvar för att befria statorn från insidan av motorhuven. Var mycket noga med att inte beröva cheferna för dessa skruvar, eftersom de är i allmänhet ganska tätt åtdragna på plats.
5

Lossa och ta bort Phillips skruvar för att ta bort hållaren som håller statorn kabelnät på plats. Dra av statorn uppåt och ut från ytan på motorhuven och ta bort.
6

Placera din ersättare statorn på plats, matchar monteringshålen med dem i motorkåpan. Placera ledningsnätet under hållaren och dra fast. Placera de tre Phillips skruvar genom statorn monteringshålen och vridmoment på plats. Återanslut kabelnätet, sedan tillbaka motorkåpan, var noga med att använda de motsvarande hexadecimala knappat skruvar du drivit igenom pappskiva. Starta motorn och testa batteriet för laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111332.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.