Hur byter jag motorn avstängd Slå på en 1975 Honda 550?

Även om Honda 1975 CB550 var en extremt pålitlig motorcykel i dag har de flesta bevarade exemplen påverkats av tidens gång. Detta är särskilt sant när det kommer till CB550 elsystem, eftersom elementen har troligen arbetat för att vända motorcykelns elledningar spröda och korroderade strömbrytare och kontaktpunkter. Motorn stängs av strömbrytaren på höger handtag är mycket känslig för korrosion, vilket kan förhindra att motorn stoppas i en nödsituation. Bytet i sig är svårt att reparera, men att byta ut hela brytaranordningen kan garantera motorcykelns fortsatt säker drift. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
12 mm skiftnyckel
ersätter omkopplararrangemanget
Visa fler instruktioner
1

Lås sätet och lyft det helt öppet. Vrid bränslekranen på vänster sida av bränsletanken till avstängt läge. Dra basen av bränsletanken ur gummiupphängningen genomföringen på ramen. Nå under bränsletanken och dra bränsleledningen från bränslekranen. Lyft basen av bränsletanken uppåt en aning och dra hela tanken mot sitsen att släppa tanken framåt är monteringsflikarna. Ställ tanken åt sidan.
2

Lossa skruvarna på toppen och botten av strålkastare med en stjärnskruvmejsel. Dra strålkastare församling ut ur strålkastaren skopan. Dra eluttaget på baksidan av glödlampan. Ställ strålkastare församling undan.
3

Lossa höger mirrors låsmuttern med en 12 mm nyckel. Vrid spegeln moturs för att skruva av spegeln från höger styret brytaranordningen. Skruva ur skruvarna från botten av den högra styret brytaranordningen. Dra den övre halvan av anordningen utanför styret avslöja gasreglaget rör och kablar. Skjut kabeländarna ut gasen rör med spetsen på en skruvmejsel. Dra den nedre halvan av brytaren montering och vajrarna bort från styret.
4

Lossa gasreglage muttrarna kabellås på den nedre halvan av brytaren aggregatet med en 12 mm nyckel. Vrid vajrarna moturs för att skruva loss dem från brytaranordningen.
5

Följ omkopplingsaggregatet s ledningar till kabelnätet inne i strålkastaren hinken. Koppla ledningar kontakterna från ledningsnätet. Dra i spaken montering och dess ledningar, åtskild från motorcykeln.
6

Dra den nya switch församlingens ledningar till strålkastare skopan följa samma väg som används av den ursprungliga brytaranordningen. Anslut församlingens ledningar till motorcykelns ledningsnät, parar de färgkodade ledningarna tillsammans.
7

ihop motorcykeln efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107467.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.