Hur byter jag Cush Rubbers?

Den Cush enheten är en del av en motorcykel eller skoter hjulanordning som hjälper till att absorbera en del av effekten mellan hjulet och dreven som uppstår från ryck av motorns vridmoment. De gummidämpare lägga en kudde barriär mellan hjulet och kedjehjulet att förhindra att metallen från slipning tillsammans. Efter flera tusen miles av körning, slits gummit ner och sprickor, vilket kräver ersättning. Byte av gummidämpare är en enkel process som bör ta mindre än en timme per hjul. Saker du behöver
Motorcykel jack
Däck järn
Ratchet uppsättning
Stor skiftnyckel
Liten brytjärnet
Spray smörjmedel
Cush gummidämpare
Automotive fett
Mjuk trasa
Visa fler instruktioner
1

Palla upp motorcykeln nära hjulet som du vill byta ut cush gummi på. Använd däck järn för att lossa bultarna som håller hjulet på plats. Unbolt bultarna, med början upp till vänster, sedan ner till höger, sedan uppifrån höger och längst ner till vänster för att förhindra att hjulet från skevhet. Tag bort hjulet från fordonet.
2

Ta bort skruvarna som håller fast locket på hjulet. Placera en stor skiftnyckel över kanten av det inre navet. Wedge en liten pry bar under läppen i centrala navet stift. Använd hävstångseffekt från skiftnyckel för att dra locket centrum navet bort från hjulet. Använd spruta smörjmedel, om så behövs, för att hjälpa till med borttagning.
3

bort spjällen gummi Cush inifrån det inre navet. Se till att nya dämpare är samma storlek som originalen. Kasta de ursprungliga spjällen i en papperskorg.
4

Gnid de nya cush spjäll med fordonsindustrin fett för att smörja dem. Applicera inte fettet tätt eftersom det kan läcka ut från navet och kör ner i mitten av hjulet. Byt spjället tillbaka inne i navet. Tillsätt lite extra fett på inne i navet. Sätt tillbaka navet locket och sätt tillbaka bultarna innan du byter tillbaka hjulet på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110579.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.