Hur ändrar jag bakdäck på en Suzuki GS 500?

Byta en sliten bakhjulet på en Suzuki GS500 är en värdefull färdighet varje motorcyklist bör ha. För de flesta människor, kan byta en bakre däck verkar svårt, eftersom bakhjulet måste avlägsnas från motorcykelns bakre änden innan däcket kan åtgärdas. Medan ett fåtal specialiserade verktyg krävs för uppgiften, är din GS500 centrum står en av de mest vitala, vilket gör att bakhjulet lyfts från marken utan hjälp av en domkraft. Räkna med uppgiften att ta minst en timme att slutföra ordentligt. Saker du behöver
Hylsnyckel 12, 14 och 22 uttag mm
10mm skiftnyckel
Wood block
Schrader ventil Tool Review Bead bryter verktyg strykjärn
Däck
Byte däck
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

Välj en plan yta att parkera motorcykeln och sänk ner den på sin kick stand. Ta bort saxpinnen från den vänstra sidan av bakaxeln med en tång. Lossa den bakre muttern differentialbroms med en 22 mm hylsa och ett långt skaft hylsnyckel. Med hjälp av en 14mm hylsa, ta bort par bultar som håller fast den bakre bromsok till svingarmen. Ta inte bort bromsoket från sitt moment bar. Lyft bromsok bort av bakbromsen rotor.
2

Lyft bakhjulet från marken med hjälp av motorcykelns centralstödet. Ta bort den bakre muttern differentialbroms helt. Med hjälp av en 10mm nyckel, lossa låsmuttrarna på kedjespännarna på ändarna av svingarmen. Använd en 12mm hylsa för att lossa kedjespännarna. Dra kedjan bort av det bakre hjulets kedjehjul. Dra bakaxeln ur svingarmen och sänk bakhjulet på marken
3

Lägg hjulet på ett par träblock för stöd, vänd uppåt bromsskivan. Skruva ventilspindeln kärna med en Schrader ventil verktyg och låt däcket tömmas helt. Bryt däckets tätning mot hjulet med en sick-breaking verktyg. Tryck nedåt på däcket för att skapa ett gap mellan däcket och hjulet.
4

Sätt i ett däck järn i springan på toppen av däcket och en annan vid den högra sidan av däcket. Tryck båda däck strykjärn ner mot mitten av hjulet för att lyfta en del av däcket över kanten av hjulet. Håll den övre däck järn på plats och sakta släppa andra däck järn. Flytta här däcket järn till botten av hjulet och trycker den mot mitten av hjulet. Upprepa tills den övre halvan av däcket har befriats från hjulet.
5

Dra den nedre halvan av däcket uppåt för att föra det närmare toppen av hjulet. Stå hjulet upprätt och håll den mellan knäna. Skjut ett däck järn i springan mellan däcket och fälgen, sätter däcket järnet under däcket och haka den över kanten av hjulet. Dra däck järn uppåt med kraft för att bända däcket bort av hjulet.
6

Fastställa nya däcket över hjulet, glider den övre delen av hjulet delvis in i botten av däcket. Använd ett däck järn som hävarm för att återstående delen av däcket på hjulet. Tryck ner på däcket att bringa den övre halvan av däcket närmare hjulet. Använd ett däck järn till spaken däcket på hjulet.
7

Fyll däcket med luft, med hjälp av en kompressor för att ställa in tätningen mellan däcket och fälgen, indikeras av två knaster. Installera kärnan ventilspindeln med en Schrader ventil verktyg och reinflate däcket till önskad däcktryck. Sätt tillbaka hjulet i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107407.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.