Hur fungerar en motor cykel Koppling Arbete?

Motorcyklar och bilar är två väldigt olika maskiner som använder liknande teknik. Bensinmotorn på en bil och motorcykel är i princip samma, men motorcykeln versionen är mer kompakt. Det är en liknande idé med kopplingen som fungerar på samma sätt som den gör i en bil, men på grund av utformningen av motorcykel måste drivas på ett annat sätt. Rider

I en bil, driver föraren kopplingen genom att trycka på den vänstra pedalen och flytta växelspaken. I en motorcykel, frikopplar ryttaren kopplingen med en spak på vänster handtag och ändrar redskap med hjälp av hans eller hennes vänstra fot.
Inmatningsraden

spaken på det vänstra handtaget bar ansluts till kopplingen via antingen en kabel eller hydraulik. I kabelsystem, när kopplingshandtaget dras in, är en utlösningsmekanism engagerad som separerar kopplingen från motorn. I det hydrauliska systemet är samma effekt uppnås genom att använda trycksatt vätska. I det ögonblicket, är ingen av kraften från motorn överförs via växellådan till bakhjulet så det blir en minskning av effekten. Växling

>

När utlösningsmekanismen är aktiverad, är friktion och stål plattor urkopplad. Dessa är de delar som överför kraften till vevaxeln generera kraft till bakhjulet. Ryttaren flyttar sedan kugghjulet pedalen med sin vänstra fot uppåt eller nedåt för att välja en växel.
Återgående Clutch

ryttaren sedan släpper kopplingshandtaget och utlösningsmekanism är urkopplad. Detta sätter press på de friktions-och stålplåtar som tvingar tänderna hos den nyligen valda växeln i kopplingen korgen. Detta kopplar överföringen till vevaxeln som ger ström till motorn och därefter till bakhjulet. Plattorna i kopplingen korgen är anslutna med tänder och spår som de sett på kuggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111331.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.