Så lägger du ett motor på en cykel

Med den ständigt ökande kostnaden för bensin och större offentlig betoning på bränsleeffektivitet, är fler människor vänder sig till mindre lungsjuk transportsätt. Cyklar är ett bra och miljövänligt sätt att resa, men de är också begränsade i fråga om både hastighet och avstånd. Placera en motor på en cykel kan hjälpa förvandla en kortare sträcka fordonet till en längre utan att spendera en massa pengar eller använda en hel del bränsle. Saker du behöver
stålram cykel
Cykel motor kit
Phillips skruvmejsel
Hylsnyckel (10mm) katalog Hammer
magnet
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att cykel ram är gjord av stål. Icke-stål cyklar kanske inte kan hantera kraften från motorn, vilket kan leda till allvarliga problem eller katastrofalt fel. Använd magneten för att kontrollera att cykeln har en stålram.
2

Ta bort den bakre däcket från cykeln. Det kan också bli nödvändigt att ta bort kedjan (om du tänker hålla pedalerna operativa) och anslutningar broms. Kontrollera att däcken inte har några skador som kan göra det farligt att rida när motorn är monterad. Addera 3

Placera den stora motorn växel på den motsatta sidan av däcket från liten cykel en. Se till att skruvarna är ordentligt åtdragna och inte sticker ut något längre från växel än nödvändigt.
4

Fäst bakre däcket tillbaka på cykeln.
5

Montera motorn till den lägsta delen av ramen. Detta är vanligtvis precis ovanför pedalerna. Detta bidrar till balans, och närheten till de två gaffel barer underlättar montering. Cykel kit motorerna kommer med de fästen som behövs. Observera att det också kan vara nödvändigt att montera avgasröret på framsidan av motorn.
6

String kedjan genom motorns växel med hylsnyckeln. Ta av locket motor växel kräver vanligen en skruvmejsel. Använd socket nyckel för att vrida kugghjulet när kedjan är säkrad. När kedjan är säkert spetsad genom motorn göra samma sak för den bakre däcket och sluta kedjan vid den öppna länken. Se till att kedjan är säker innan du använder cykeln. Fäst locket motor växel när kedjan är på plats.
7

Bolt kedjeskyddet på framsidan av det bakre däcket ram. Se till att kedjan löper över den övre delen av hjulet. Detta stycke håller den nedre sidan av kedjan på plats medan mellan växlarna.
8

bort ett handtag lock från styret. Det kan vara på endera sidan, beroende på vilket som bromsen ska placeras på. Fäst bromsen på styret. Det kan vara nödvändigt att hamra bromsen på plats.
9

Anslut kabeln mellan bromsen och motorn.
10

Skjut handtaget tillbaka locket på styret .
11

Montera bensintanken på den övre baren på cykeln. Kör plaströret från tanken ner till motorn. Detta steg är naturligtvis endast nödvändigt för gasmotorer.
12

Ta det andra handtaget locket från handtaget och placera gasreglaget till baren, som liknar hur bromsen gjordes. Anslut kabeln mellan gasen och motorn och byt ut handtaget luckan.
13

Kontrollera att alla skruvar och fästen, kedja, broms-och gasreglage och bensintank är alla säkra innan du försöker starta motor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109427.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.