Felsökning av en Honda Rebel

Honda Rebel är ett utmärkt ingångsnivå motorcykel. Kraftfull nog att manövrera lätt runt staden, är det lätt och enkel att hantera för en nybörjare. Lyckligtvis är det också lätt att diagnostisera och reparera. Att starta och köra alla motorcykel behöver tre saker: bränsle, gnista vid rätt tidpunkt, och kompression. Med några enkla verktyg du kan granska dessa tre områden, lokalisera problemet, och har din Honda Rebel tillbaka på vägen. Saker du behöver
reparationshandbok
Multimeter Elektrotestare
metriska hylsor och skiftnycklar
Spark testare
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1 < p> Kontrollera bränslenivån och övergång till andra bränslen. Om din Rebel blir över, men inte startar, kontrollera bränslenivån och välj reserv på väljaren. The Rebel har en liten kapacitet tank, och en 0,7 liters reserv, så det är lätt att köra slut på bränsle utan att vara medvetna om det.
2

Kontrollera batteriet. Om din rebelliska inte kommer att vända, eller vänder över långsamt, kan batterispänningen vara låg. Med hjälp av multimeter, kolla spänningsnivåer. Batteriet bör läsa mellan 12 och 13 volt. När startknappen tillämpas, bör det släppa något lägre än 9 volt. Om den gör det, måste batteriet laddas eller bytas ut.
3

Kontrollera gnista. Ta en tändkabeln, och installera i linje gnista testare. Tryck på startknappen. Du bör se blå gnista i "fönster" av gnista testare. Om du inte ser gnista, eller gnistan är gulaktig och svag, måste du testa tändning komponenter. Använda Honda reparationshandbok, och din multimeter, testa först spolen, då statorn, och slutligen gnistan styrmodulen. Handboken ger bruksanvisning och godtagbara mätområden för dessa komponenter.
4

Kontrollera motorns kompression. Ta ett tändstift och skruva i kompressionsmätare. Ta bort tändkabeln från den andra cylindern, och malde det till motorblocket med hjälp av ett test lead. Vänd motorn över i cirka 5 sekunder. Ta läsningen på mätaren, och jämför det med spceification i reparationshandboken. Om specifikationerna inte är inom det rekommenderade området, interna motorproblem är sannolikt orsaken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109568.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.