Hur man skriver ett köpebrev för ett fordon

Som ett önskat dokument i de flesta stater, kommer en Bill of Sale legitimera försäljningen av ett begagnat fordon, oavsett om det är en bil, motorcykel eller båt. Detta dokument ska innehålla säljarens och köparens namn och kontaktuppgifter samt eventuella detaljer som hänför sig till försäljning, såsom betalningsvillkor eller panträtter. Risken för tvister minskas, eftersom villkoren för försäljningen anges skriftligen, och kan ge dig sinnesfrid när fordonet har lämnat din ägo. Instruktioner
1

Skaffa en Bill of Sale formuläret för ditt tillstånd. I de flesta stater, kan denna form laddas ned direkt från din statens Department of Motor Vehicles hemsida. Om ditt tillstånd inte erbjuder en Bill of Sale formulär, kanske du välja att skapa din egen eller hämta en generisk Bill of Sale från Internet (se de Resources nedan).

2

Slutföra Bill of Försäljning genom att skriva in ditt fullständiga namn och adress som säljare. Du kommer att behöva göra samma sak för köparen också. Innehålla datum för försäljningen, förutom året, märke och modell av fordon som säljs. Slutför köpebrevet genom att ta fordonets identifieringsnummer (VIN) och, om möjligt, bilens aktuella mätarställning.
3

Skriv i köpebrevet. Både försäljning och köpande parten måste underteckna köpebrevet innan det kommer att erkännas som en legitim handling. Vissa stater kan kräva köpebrevet som skall undertecknas i närvaro av en notarie, som kommer NOTARIELL dokumentet för att säkerställa dess giltighet.
4

Gör två separata kopior av köpebrev. Du kommer att skicka ett exemplar till Institutionen för motorfordon och behålla den andra kopian för din egen bokföring. Ge den ursprungliga köpebrevet till köparen.
5

Rapport försäljning av fordonet till Dept of Motor Vehicles omedelbart. Detta kommer att frikänna dig av något ansvar i händelse av att den köparen är inblandad i en olycka innan de kan registrera den under deras namn.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106941.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.