Hur du ändrar oljefilter på en 2006 Raptor 350

Som en del av ett regelbundet underhåll program, bör din 2006 Raptor 350 s oljefilter bytas ofta för att säkerställa den totala smörjning av ATV motor. Under sin operativa livstid kommer oljefiltret sålla bort skadliga skräp som kan orsaka betydande slitage på motorns inre delar. Dock kommer filtret täppa till slut och begränsa flödet av olja. Byta oljefilter kräver en fullständig dränering av motorns oljeförsörjning och utförs bäst var 1600 miles eller sex månader, vilket som kommer först. Saker du behöver
19 mm socket
Hylsnyckel
återförslutningsbara olja uppfångningsbassäng
Shop handdukar från 4 mm insexnyckel
Oljefilter
Tre liter, mc-grade SAE 10W-40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park ATV i plan yta med god ventilation. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma oljeförsörjningen. Stanna motorn när oljan har värmts, låt oljan nöja ytterligare 10 minuter.
2

Skruva av oljelocket från toppen av den högra motorns vevhus lock. Skruva bort avtappningspluggen från botten av vevhuset, åtkomlig genom hålet i mitten av skidplate under motorn, med hjälp av en 19 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt tappa ur motoroljan i en återförslutningsbar olja fångst bassängen tills flödet av olja har minskat till en ljus trickle eller dropp.
3

Skruva oljeavtappningspluggen i motorn och dra den till 22 foot-pounds, med en momentnyckel. Torka bort eventuell kvarvarande olja omedelbart, med en butik handduk.
4

Ta bort alla tre skruvarna från oljefilterlocket, beläget nära växelspaken på vänster sida av motorn, med hjälp av en 4 mm insexnyckel skiftnyckel. Dra luckan och oljan filtrera bort av motorn. Torka bort all olja kvar i oljepumpen.
5

Sprid ett tunt lager av mc-grade SAE 10W-40 motorolja på O-ringarna på båda sidor av oljefiltret. Skjut oljefiltret i motorn, sedan installera om oljefilterlocket. Dra åt oljefiltret skruvar till 7,6 foot-pounds.
6

Fyll motorn med 2,5 liter olja genom påfyllningsröret på toppen av den högra motorns vevhus lock. Torka upp utspilld olja, skruva sedan oljan locket på plats.
7

Starta motorn och låt den varma under tre minuter, sedan stänga av motorn och låt den färska oljan nöja ytterligare 10 minuter. Kontrollera oljenivån, med mätstickan bifogas oljelocket. Lägg 1 till 2 dl motorolja i motorn, om oljenivån är under den lägsta markeringen på oljestickan spets. Helst ska oljenivån vara centrerat mellan mätstickan övre och lägre betyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111564.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.