Hur vill kolla Oil Motorcycle Vevhus

Det är rekommenderar att oljenivån på en motorcykel kontrolleras under vartannat eller vart tredje bränsle-up, enligt Aaron Hochnadel, som har över 20 års erfarenhet reparera bilar och motorcyklar. Han säger att om oljan är låg, lagren sinar och motorn kan eventuellt låsa upp, vilket resulterar i massiva inre skador. Å andra sidan, om oljan är för hög, kan det blåser tätar, orsaka läckage och hindrar performance.Check instruktionsboken är specifik för din motorcykel för att bestämma rätt typ och mängd av olja att använda. Saker du behöver
motorcykel manuell
Rag
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln genom att skjuta den framåt och uppåt. Oljestickan och batterifacket finns under sätet för de flesta motorcyklar. Sitsen låses på plats för att förhindra stöld och obehörig åtkomst. I detta fall finns det ett lås på den vänstra sidan av motorcykeln, som gränsar till sitsen. Använd startnyckeln för att låsa upp denna fråga och ta bort sitsen.
2

Skruva ur oljestickan. Ett tunt skum skikt täcker batterifacket och bör tas bort för att ge enklare åtkomst till oljestickan, som ligger i det övre högra hörnet (när man sitter på motorcykeln) av det exponerade området.
3

Torka av oljemätstickan med en ren trasa.
4

Nivå cykeln.
5

Stick mätstickan igen utan att skruva på plats.

6

Ta ut oljestickan och kontrollera oljenivån. Oljenivån ska ligga inom intervallet luckan markerar synlig på oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106470.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.