Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Syftet med en motorrumsfläkten

kölsvinet på en båt är dess lägsta punkt, där styrbords och babords sida i båten uppfyller djupt under vattnet. En motorrumsfläkten, ofta kallad en motor fläkt är en fläkt som ventilerar kölsvinet på en båt genom att blåsa skadliga ångor i luften utanför. En motorrumsfläkten är självförsörjande så det kan köras när motorn är avstängd. Bilge blowers är vanligt förekommande på bensindrivna vattenskotrar. Skydda motorn


Utan motorrumsfläkten, kan motorn interagera med rökgaser och orsaka en explosion. Detta kan resultera i en brand ombord på fartyget och kan kräva en evakuering och förlusten av fartyget. Eftersom explosionen kommer sannolikt inaktivera fartygets motor, kan det vara strandsatta långt från kusten.
Användarens hälsa

bensinångor utgör en hälsorisk för dem som andas dem. Farliga inkluderar medvetslöshet, svår huvudvärk, muskelsvaghet, andningssvårigheter, kräkningar och kramper. I extrema fall, måste de som är utsatta läggas in på sjukhus. En motorrumsfläkten skyddar passagerarna genom att blåsa skadliga ångor utanför kölsvinet.
Regelefterlevnad


Under sektionen 183,610 i Code of Federal Regulations, under "Navigation och farbara vatten ", titeln avsnittet båtägare juridiskt skyldiga att installera en utblåsningsfläkt eller kombination av fläktar i varje fack med en" permanent installerad bensinmotor. " Fläkten ska vara i stånd att fungera även när motorn är avstängd. Förordningarna kräver båtägare att skicka en varning om farorna med bensin intill motorn och fläkten. Bli översvämmad med bensin i händelse
Reparationer

ett fartygs kölsvin maj av en gasläcka eller spill. Detta är sannolika under tankning eller efter bränsleutrymme utvecklar en läcka. I sådana fall kunde repairmen inte säkert sätt närma sig en slaget som inte var utrustad med en motorrumsfläkten. Den motorrumsfläkten ser till att rök inte överväldiga reparatör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104701.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.