Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Pilot en båt

Innan du försöker pilot någon båt, måste du komma ihåg två mycket grundläggande sanningar. Den första är att vattnet inte är asfalt, så du måste vara så intuitivt flexibel som vattnet själv. Det andra är att man inte kan lära sig att använda en båt genom att läsa längre än vad du kan lära dig att kickbox genom att titta på "Blood Sport." Bra helmsmanship hänger på att utveckla muskel minne och inlärning instinkter som verkar mot dem som har tjänat dig så bra på torra land. Instruktioner
1

Kolla för hinder och trafik, och planera din rutt i förväg. Lotsa en båt är som att spela schack, du behöver för att hålla fem drag framåt hela tiden, så aldrig reagera på problem när du kan agera för att hindra dem i första hand. När du är klar för trafik, släpper fören linjen och tomgång i backa ut från bryggan. Räta båten ut och lindra framåt. Minns alltid att båtar styr med dragkraft, vilket innebär att du måste slå av gasen samtidigt som du vrider eller båten kommer inte att svara.
2

Watch för röda och gröna bojar, eftersom de markerar vatten kanal eller "vägar" du använder för att navigera runt kusten. Sjömän har ett kortkommando för bojarna, "Red, Höger, Return," vilket innebär att när du kommer tillbaka till hamnen, bojar den röda kommer att vara på höger sida. Så, logiskt, bojar den gröna kommer att vara på din vänstra sida när du kommer in, och på höger sida när du beger dig ut till havs.
3 vågor

hit på en 45 graders vinkel om möjligt. Att slå vågorna dött på skickar dina aktern mot skyn och ställa dig upp för en mycket hård landning. En sådan landning förmodligen inte kommer att skada något, men det kommer att bli gammal efter några hårda träffar. Om du inte kan slå vågen i 45 graders vinkel, sedan fela mot rakare-on, sedan slå den i sidled skulle kapsejsa båten.
4

Approach din parkeringsplats eller "slip", och visualisera en linje överslag från framsidan av din båt i slip. Håll din båt på denna båge, kontinuerligt göra små justeringar på gaspådrag och hjul för att hålla den på rätt kurs. Du behöver strypa vända hårt, men behålla din inställning så långsamt och smidigt som möjligt. När du kommer tillräckligt nära kajen, maska ​​av din båge linje och ha en assistent binda den för dig. Sedan flytta int bakåt och försiktigt manövrera aktern in i sitt slutläge.
5

Upprepa steg 1 till 5 minst 3114 gånger. Övning är nyckeln till färdighet, och det är särskilt sant för båtar. Ström, vind och även vattentemperaturen påverkar hur båten kommer att svara på input, medan vissa kan säga att förvänta sig det oväntade, säker segling handlar om att förstå båts dynamik så att det finns aldrig något sådant som det oväntade. Skill är inte om att få ut ur problem, det handlar om att undvika det i första hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104758.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.