Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Typer av Plywood för Boatbuilding

Begreppet syrafast avser främst de kvalitetskrav specifikationerna för plywood. Marine plywood väljs och betygsätts för konsekvens, så det iss mycket lite variation från ett stycke till ett annat. Båtbyggare kan också välja plywood tillverkad av en specifik art av trä för sina strukturella egenskaper. Marine plywood inte behandlas med speciella kemikalier för att förhindra röta, enligt APA-Den Engineered Wood Association. Marine plywood

viktig egenskap för marin plywood är strukturell konsekvens. Det betyder att det är nästan fri från håligheter: ihåliga fickor i de inre skikten av faner som skapar svaga punkter. Tomrum kan vara acceptabelt i andra program, men med marin plywood, är du förmodligen kommer att böja det åtminstone lite. Stammen av böjning kräver konsekvens i styrka, utan vilken ett område av skrovet kommer att vara mer benägna att misslyckas på grund av de osedda ihåliga fickorna. Tomrum kan också snedvrida böj egenskaper: plywood kommer att böja lättare där det finns ett tomrum, vilket skapar en skarpare radie där mjuk böj bör vara. Plywood betygsätts för marint bruk ger dig garantier ditt material kommer att ha fortlöpande styrka och egenskaper under böjning.
Laminat grader

Plywood tillverkare grade laminat lika sågverk klass virke. Den högsta kvalitet faner kan göras i marin plywood. Laminaten behöver inte vara perfekt och kan ha vissa brister. Marine plywood är tillverkad av antingen "A" eller "B" kvalitet laminat, eller båda. Kvaliteterna hänvisar till antalet defekter. Vissa plywood kan vara samma grad hela vägen igenom, "AA" till exempel. Däremot är det vanligt att använda ett ark med högre betyg på utsidan för estetik och vissa funktionella skäl såsom målning eller enkel slipning.
Träslag

Traditionellt använder båtbyggeri en handfull specialitet skogen på grund av sina rika naturliga oljor, användbarhet och styrka, teak är ett bra exempel. Moderna beläggningar såsom marin epoxi eller valfritt antal högteknologiska marina färger, dock minska behovet av fysiska rötbeständighet. Tillämpningen av syntetiska tätningsmedel efter installationen av träet hanterar de flesta av konserveringsmedlet funktion. Men båtbyggare har några preferenser. Plywood beslutsfattare eftertrakta okuoume, Sapele eller meranti skogen. Byggare söker skönheten i teak och mahogny. Douglasgran, västra lärk och ask är önskvärda för styrka och tillgänglighet.
Skumkärna

skumkärna plywood har en eller flera trä laminat på dess utsida och ett skikt av lätta polyuretanskum kläms in mellan dem. Skum är inte tittat på för skrovets material, det är ett lätt alternativ för överbyggnader eller icke-skrov ansökan. Skumkärna är inte lika stark som typiska marin plywood. Men liksom alla plywood i båtbyggeri, kommer att förstärka den med glasfiber eller nylon mesh och polyuretan öka dess styrka. Skumkärna kan fungera som en enkel att formpanel i styrhytten vägg, till exempel, med glasfiber fungerar som strukturell förstärkning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104699.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.