Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger en ponton House

Ponton husbåtar är ett bra alternativ för dem som hellre lida sjösjuka än bor i förorten, eller som känner sig något mindre oroad av tanken på hajar och alligatorer än genom grannsämja diskussioner om gräsmatta underhåll och trafik. Bygga en ponton hem är inte tekniskt svårt, förutsatt att du börjar med rätt fundament och bygga upp därifrån. Du kan även bli förvånad över hur tar några "genvägar" kan du spara några stora tid och pengar samtidigt som återvänder en bättre kvalitet resultat. Uppenbarligen är ett projekt som detta kommer att kräva några allvarliga teknik och kompetens tillverkning, så se till att du är förberedd innan man börjar på den. Instruktioner
1

Köp en begagnad, klass C husbil som passar dina behov i termer av utrymme och bekvämligheter krav. Klass C husbilar varierar från 18 meter till över 31 meter lång, och varierar i totalvikt - eller GVRW -. Från 3.700 till cirka 10.000 pounds
2

Beräkna mängden vatten din RV kommer förskjuta. Arkimedes påstår att massan av något föremål som helt eller delvis nedsänkt i en vätska är lika med vikten av den undanträngda vätskan, så du måste veta hur många kubikmeter vatten din RV vikt kommer undan. Vatten väger cirka 62 pounds per kubikfot, så dela upp 62 i din fordonets vikt. A 10.000 pund RV kommer undan 161 kubikmeter vatten.
3

beräkna storleken på de nödvändiga pontoner. Börja med att fyrdubbla mängden vatten förflyttas, eftersom pontonerna endast kommer att vara halvvägs nedsänkt och du behöver lite extra kapacitet för ramen och ballast bak. I vårt exempel kommer vi att behöva en total volym på 644 kubikmeter. Lägg åtta meter till längden på din RV så pontonerna skjuter förbi ändarna. Dela upp erforderlig volym av 3,14, sedan dela det med önskad längd. Ta kvadratroten av den siffran, och du har den nödvändiga ponton diameter. Våra 10.000 £ RV kräver ett par pontoner som mäter 39 meter lång och 2,3 meter i diameter.
4

mäta bredden på din RV och svetsa ihop en ram som kör längden på RV och bredden plus en fot. Om du inte har den tekniska kompetensen att konstruera och bygga en ram för just din applikation, kontakta någon som gör. Det finns inget bestämt sätt att göra detta, det är en egen församling
5

Avlägsna husvagn, motor, växellåda, framvagn och bakaxel och svetsa ramen till botten av din RV chassi.. Svetsa pontonerna till botten av ramen, centrering dem på kanterna av ramen. När du har allt svetsas samman, svetsa eller nit en plåt och aluminium lock till botten av din ram.
6

Bolt en rätt storlek utombordsmotor på baksidan av din ram. Tumregeln här är åtminstone en hästkraft för varje 500 pounds av totalvikten. Så, om vår båt väger 9,500 pounds efter avlägsnande av drivlinan, bygga en ram och efterbehandling interiör /exteriör, vi behöver minst en 19 hästars motor bara för att driva igenom vattnet.
7

Installera kontrollsystemen. Detta är inte ett problem om du använder en utombordare och inte har något emot att installera en sluten krets kamerasystem till pilot båten bakifrån, men du kommer förmodligen vill rida i komfort och säkerhet i hytten. Om så är fallet, anslut en vanlig hydraulisk-styrenhet till RV rattstången, som du gör med någon annan båt, och lod den till styrningen RAM på motorenheten. Anslut din gaspedalen till motorns gasreglage med antingen en kabel eller en drive-by-wire-system. Den drive-by wire-systemet använder en potentiometer switch monterad på gaspedalen för att styra en servo på motorns gaspådrag, och ger dig färre problem än en kabel inställning då ordentligt skyddade från väder och vind.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104320.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.