Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du justerar utombordare Kablar Motor Control

Utombordare motorerna styrs med spakar vid rodret. Motor styrspakarna trycka eller dra på kablar som bär spaken rörelse till motorn och växellådan. Kabel justering är avgörande för korrekt motor och växellåda kontroll och respons. Felaktigt justerade kablar kan hindra motorn från att utveckla hela RPM (varv per minut) och hindrar växellådan från att gå helt i växel eller från ingrepp alls. Delvis engagerade växellådor kan snabbt bära ut sig, som kräver ersättning av dyra redskap. Kablar kräver periodiskt underhåll i form av smörjning och byte på grund av slitage med tung användning. Saker du behöver Sida 2 skiftnycklar
Visa fler instruktioner
Throttle Justering
1

Lossa gasvajern skaderegleraren jam-mutter med skiftnycklar. Utöka eller dra samman justeraren tills kabeln flyttar gasreglaget till tomgångsläge.
2

Skjut spaken framåt till "Framåt tomgång" läge. Kontrollera att gasreglaget läget inte ändras på motorn.
3

Dra spaken bakåt, genom neutral, i den omvända tomgångsläge. Kontrollera att gasreglaget läget inte ändras på motorn.
4

Skjut gasreglaget till "Full framåt" läget. Kontrollera att gasreglaget armen på motorn färdas på gaspådrag stannar. Flytta kabeln till en nedre hålet om kontroll om spaken resor är otillräcklig för att nå full gas. Dra åt jam-muttern på gasvajern med skiftnycklar.
Växellåda Kabel
5

Justera kabeln växellådan kontroll. Ställ manöverspaken i neutralläge. Lossa jam-muttern på kabeln justeraren med skiftnycklar. Utöka eller komprimera den nedåt tills skiftet armen på motorn är i neutralläge.
6

Skjut kontrollen till "Framåt tomgång" läge. Kontrollera att växellådan ställdonet förflyttas helt i främre läget.
7

Dra reglaget till "Reverse tomgång" läge. Kontrollera att växellådan ställdonet förflyttas helt i backläge. Flytta styrkabeln till en lägre hål om spaken intervallet är för kort för att fullt ut engagera växellådan. Dra kabeln skaderegleraren jam-mutter med skiftnycklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103498.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.