Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

MerCruiser Dual Propeller Borttagning

Ibland kommer propellrarna på en båt träffar något antingen i vatten eller på botten, vilket orsakar skador. När en propeller blir vikta eller böjda, är resultatet starkt begränsad. Om propellern skador är illa nog, kan det leda till att hela båten att vibrera och drastiskt minska hastigheten. De dubbla propellrar för Mercruiser Bravo 3 out enhet är inget undantag. Snarare än att vänta den bättre delen av dagen för en småbåtshamn för att komma och göra jobbet, ersätta dessa propellrar är något en båtägare bör veta hur man gör själv. Innan du byter propellrar, måste du bort först dem. Arbetet Plats

propeller problem brukar uppstå i vattnet och upptäckte där, vattnet är inte det bästa stället att försöka ta bort dubbla rekvisita Mercruiser Bravo 3 enhet. Inte bara är det omöjligt att lyfta ut enheten tillräckligt hög för att någon ska se vad han gör i grumliga vatten, båtar tenderar att guppa upp och ner i och med relativt lugna vatten, vilket gör det till en potentiellt farlig proposition. Få båten ur vattnet med antingen en båt kran eller en släpvagn, där om du tappar några delar, är allt du behöver göra är plocka upp dem från marken. Addera Ta bort Propeller Anod

Propellern anoden är en uppoffrande bit metall tillverkad av en zink-aluminiumlegering som passar över den bakre propellern muttern. Anoden uppgift är att bedriva elektromagnetiska strömmar i vattnet som skulle orsaka korrosion i sin frånvaro. Montera en skiftnyckel på bulten som håller propellern anoden till propelleraxeln. Skruva loss bulten genom att vrida den moturs med skiftnyckeln. Avlägsna bulten när det är skruvas, se till att låsbrickan och stjärnan bricka under skruvskallen inte går förlorade. Slip propellern anoden utanför aktern propellermuttern.
Demontering av bakre Propeller

Wedge en träbit mellan den bakre propellern och den anti-ventilationsplåt på en strävan att förhindra akterut prop från rotation. Montera en 1 7/16-inch ringnyckel över aktern propellermuttern. Vrid muttern moturs med skiftnyckel tills det är löst på propelleraxeln. Avsluta skruva propellermuttern genom att vrida den moturs för hand. Avlägsna den bakre propellern från propelleraxeln. Avlägsna axialbrickan från propelleraxeln.
Ta bort frontpanelen Propeller

Wedge träbiten mellan den främre propellern och vibrationsdämpande platta på en enhet, att förhindra den återstående propellern från att rotera. Montera en 2 3/4-tums skiftnyckel rutan änden på den främre propellern muttern. Vrid muttern moturs med skiftnyckel tills det är löst på propelleraxeln. Avsluta skruva propellermuttern genom att vrida den moturs för hand. Ta bort den främre propellern från propelleraxeln. Ta det främre navet propeller dragkraft från propelleraxeln, slutföra avlägsnandet av de dubbla propellrar från Mercruiser ut enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104702.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.