Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man lägger ett golv i en båt

Bygga en våning i botten av en båt kan verkligen hjälpa till med stabilitet och komfort för de åkande. Detta är i allmänhet endast krävs mindre roddbåt stil hantverk, där golvet av båten är konkav som avspeglar det utanför botten. Göra ett plant golv som sitter något ovanför detta kommer att skapa en plan yta för montering sittplatser och andra element. Eftersom den lägsta punkten på de flesta båtar är längs kölen i syfte att hydrodynamik, gör ett plant golv över detta också kommer att skapa en praktisk liten förvaringsutrymme. Saker du behöver
Måttband
Vattenpass
Marker
kartongark ark
Plywood, 3/4-tums
Jigsaw
1-by-1 tums plankor
Skruvar
Skruvmejsel
Drill
2-by-4 plankor
Visa fler instruktioner
1

Mät bredden och längden av golvet du vill göra för just din båt. Gör detta med båten i vattnet, eller om ur vattnet, planade eftersom det naturligtvis ligger i vattnet. Rita en linje på höjden runt insidan av båten där du vill att golvet ska sitta med markören. Kontrollera linje med vattenpass för att se till att det förblir nivå runt insidan av båten.
2

Gör en mall av golvet som du vill installera genom att klippa och trimma en stor pappskiva tills du är nöjd med utformningen av golvplattan mallen.
3

Mät djupet mellan botten där du vill placera golv och botten av båten med hjälp av vattenpass och måttband. Mät längs kölen, liksom mellan kölen och sidorna av din båt och göra en del av dessa mätningar. Du kommer att använda denna information för att göra stöd för ditt golv för att hålla det från Byxhäng i mitten. Håll vattenpass längs linjen du ritade i steg 1, vinkelrätt mot båtens köl. Mät avståndet mellan kanten på den nivå och i botten av båten.
4

Klipp ut motsvarande längder 1-by-1 tums plankor för att matcha mätningarna i steg 3. Du bör ha tillräckligt av dessa 1-av-1 tum stödjer att vara placerade jämnt var 12 inches längs båtens köl linje.
5

Klipp ut ditt golv genom att spåra papp mallen på plywood. Klipp längs denna linje med din sticksåg.
6

hål Borra genom golvet, längs den punkt där kölen linjen kommer att sitta. Placera 1-av-1 tum bärare, uppradade med rikthålen. Fäst dem på plats genom att skruva genom golvet och in stöden.
7

Placera golvet i båten och kontrollera att den är i nivå med vattenpasset. Om det inte är, göra nödvändiga justeringar tills det är jämnt och stabilt. Ersätt stöder med något längre eller kortare stöd för att avhjälpa eventuella vacklande.
8

Säkra golvet på plats genom att skära och skruva ner några 2-by-4 tums plankor till den installerade golvet i båten, enligt bänkar eller sittplatser i båten för att kila fast i golvet på plats Detta kommer att hindra den från att lyfta upp i turbulent vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104700.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.