Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar Bellows på en båt

Bellows är flexibla gummirör som skyddar en båts delar drivlinan och ger ett flexibelt avgasrör mellan klockan huset och kardankåpa. Det finns normalt tre uppsättningar av bälgen i en båt: U-joint bälgar, avgasbälgen och bälgar kabel. Normalt är det bara de U-joint och avgasbälgen ersätts. Kabeln bälgen nästan aldrig behöver bytas, eftersom det inte finns någon värmeutveckling. Medan spruckna eller trasiga bälgar kommer inte sjunka en båt, är den resulterande vatteninträngning oftast förödande för Gimbal kullager, U-leder eller andra power delar tåg. Medan de flesta båtägare lämnar det här jobbet till proffsen, de mer äventyrliga itu med jobbet med rätt undervisning. Saker du behöver
Toolkit Review Rope
Utility kniv Bellows självhäftande
Byte bälg
Bellows klämmor
Bell bostäder stiftverktyget
Visa fler instruktioner

1

Skruva av muttrarna som håller fast power trim kolvar till en enhet med en skiftnyckel. Ta bort brickorna. Ta power trim kolvar från dubbar på en enhet. Häng kolvarna ur vägen genom att knyta ena änden av ett rep någonstans på däck eller badbrygga av båten, vägleda den andra änden av repet genom ändarna av trim kolvar och binda den änden av repet till någonting på däck eller badbrygga.
2

Demontera propellern. Skruva loss muttrarna från en enhet monteringstapparna. Ta bort en enhet genom att dra bort den från bell bostäder. Addera 3

Lossa skruvarna som håller trim stopp på den högra sidan av bell bostäder och trim sensorn till vänster av bell bostäder och ta bort dem. Ta bort stiften eller skruvarna som fäster bell bostäder till kardankåpa.
4

Skiva U-joint bälgar med en kniv samtidigt som du drar tillbaka bell bostäder. Efter de U-joint bälgen falla på mitten, skär avgasbälgen med en kniv. Observera placeringen av klämmorna som fäster bälgen till kardankåpa och balanshjulkåpan. Ta bort alla klämmor.
5

Rengör all kol, smuts och skräp från avgasporten. Applicera bälgen adhesiva till avgasporten och insidan av avgasbälgen. Slip en klämma över änden av avgasbälgen. Skjut avgasbälgen på avgasporten. Dra åt klämman i den tidigare installerade positionen.
6

Slip en bälg klämma runt balanshjulkåpan sidan av U-joint bälg. Applicera bälgen adhesiva till insidan av den klockformade höljet sidan av de U-gemensamma bälgen. Skjut U-joint bälgar på skuldran av bell bostäder. Dra åt klämman i den tidigare installerade positionen.
7

Slip en bälg klämma runt akterspegeln sidan av U-joint bälg. Applicera bälgen adhesiva till insidan av akterspegeln sidan av de U-gemensamma bälgen. Skjut bälgen och bell bostäder över axeln på kardankåpa. Håll klockformade höljet med en hand, lyft däremot genom balanshjulkåpan och justera bälgen för att säkerställa korrekt sittplatser på axeln. Håll bell bostäder på plats tills limmet uppsättningar. Dra åt klämman i den tidigare installerade positionen.
8

Byt stiften som fäster balanshjulkåpan till kardankåpa.
9

Applicera bälgen lim på insidan av balanshjulkåpan sidan av avgasbälgen och glida en klämma över bälgen. Sträck bälgen tillbaka till avgasröret skuldra på bell bostäder och skjut på den på axeln. Dra åt klämman i den tidigare installerade positionen.
10

tillbaka trim sensorn och trim stopp. Sätt tillbaka ut enheten. Montera propellern på en enhet.
11

Knyt upp och ta bort repet upphävande av power trim kolvar. Sätt tillbaka power trim kolvar till en enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104642.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.