Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Olika typer av fartyg

The Oasis of the Seas kryssningsfartyg är den största i världen. Det är nästan lika lång som fyra fotbollsplaner, har 16 däck och kan bära mer än 8000 personer. Däremot de kraftfulla fartyg i den antika världen, var grekiska, kinesiska och Norse liten. Men utan de valfångare, skonare och fregatter i det förflutna skulle det inte finnas någon historia av internationell handel och resor. Fartyg bär idag på transporter av människor och varor från kontinent till kontinent. Tankfartyg

Tankers flytta vätskor och gasformiga ämnen. De transporterar olja, oljeprodukter och kemikalier som bränsle den moderna världen. De kan också bära matoljor, juicer och andra livsmedel. Tankfartyg transporterar gods i bulk, oftast i stora kar eller tankar.
Bulkfartyg

Dessa fartyg är viktiga för att transportera icke-flytande råvaror i bulk. Du hittar minerade malmer och kol i lastrummet av bulkfartyg. Dessa stora fartyg transporterar också mycket av världens spannmål och gödningsmedel.
Containerfartyg

Lastfartyg fraktar förpackade gods packas i lika stora lådor av metall . Dessa fartyg bär 90 procent av världens icke bulkgods, enligt brittiska Shipping.org. Behållarna i dessa fartyg kan vara torra varor lådor eller kylda enheter för livsmedel.
Kryssningsfartyg

kryssningsfartyg erbjuder semester för alla hav i världen. De fartyg idag gör mer än 20-talet ångfartyg som främst flottade passagerare. Dagens resenär kan leva i lyx ombord på fartyg som är som små städer med bekvämligheter från nattklubbar till hälso-klubbar.
Militära fartyg

Militära fartyg gör en hel del tunga lyft för de väpnade styrkorna. Hangarfartyg, fartyg sjukhus och ubåtar är alla en del av den flotta. Vissa fartyg, byggda för att delta i striderna vid havet, utkämpa främst luftstrider med skeppet som bas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103909.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.