Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar hand om en utombordsmotor

Rätt skötsel och underhåll av en utombordsmotor, eller någon annan motor för den delen, kommer att öka livslängden på motorn, vilket minskar ägandekostnaden. Vård av en utombordsmotor minskar inte bara kostnaden för ägandet, det hjälper också till att garantera säkerheten för ägaren och eventuella passagerare i båten. Medan vissa underhåll måste utföras av en auktoriserad återförsäljare, ägare utföra rutinmässigt allt underhåll de kan på sina egna utombordare för att minska kostnaderna för ägandet ytterligare. Saker du behöver
Toolkit Review Motorolja
Oljefilter
Gear case smörjmedel
korrosionskontrollanoderna
Styrservoolja
Bränsle stabilisator
spraymål
Korrosion vakt spraya
rostskyddsolja
Visa fler instruktioner
före varje användning
1

Kontrollera motorns oljenivå, följa instruktionerna i bruksanvisningen. Testa nödstoppsbrytaren för att se till att det stannar motorn.
2

Inspektera bränslesystemet för någon överdriven förslitning eller läckor.
3

Inspektera montering av motorn på akterspegeln för att se till att det är tätt på akterspegeln.
4

Kontrollera styrsystemet för att säkerställa att det inte finns några tvingande eller lösa komponenter. Inspektera de hydrauliska kopplingar och slips fästelement bar. Se till att det inte finns några läckor eller skadade slangar. Se till att dragstången fästelement är åtdragna om båten är utrustad med flera motorer.
5

Inspektera propellerbladen inte är skadade. Reparera eller byt ut propellern vid behov. Addera efter varje användning
6

Spola utombordarens kylsystem om körning i saltvatten eller förorenat vatten. Följ instruktionerna i bruksanvisningen.
7

Tvätta motorn för att rensa bort alla saltavlagringar, om du kört i saltvatten.
8

Spola avgasutlopp propellern med färskt vatten, om du kört i saltvatten.
efter 100 timmar eller årligen
9

Byt olja och filter enligt instruktionerna i bruksanvisningen. Inspektera vattenfilter /separator för främmande ämnen. Rengör eller byt filtret vid behov. Har en auktoriserad återförsäljare inspektera termostaten så att det stänger vid rumstemperatur. Byt smörjmedel växellådan, enligt instruktionerna i bruksanvisningen.
10

Inspektera korrosionskontrollanoderna och byt ut vid behov följa instruktionerna i bruksanvisningen. Dra åt alla muttrar skruvar och fästen.
11

Inspektera Styrservoolja och tillsätt vätska som behövs, om båten är utrustad med servostyrning. Inspektera power trim och toppen på vätskenivån, följa instruktionerna i bruksanvisningen.
12

Kontrollera batteriet enligt instruktionerna i bruksanvisningen. Kontrollera elsystemet för lösa anslutningar och trasiga vajerdelar.
13

Inspektera tändstiften för korrosion, om du använder båten i saltvatten. Byt tändstift, om nödvändigt, att följa instruktionerna i bruksanvisningen.
Vart tredje år eller 300 timmar
14

Ta motorn till en auktoriserad återförsäljare för att få vattenpumpen impellern bytas.
15

Ta motorn till en auktoriserad återförsäljare för att få högt tryck in-line bränslefiltret bytas.
16

Ersatt tändstiften vid 300-timmars märke, eller när motorn är 3 år gammal, vilket som kommer först. Inspektera tändstiften och byt vid behov vart tredje år eller 300 timmar därefter följa instruktionerna i bruksanvisningen.
17

Ta motorn till en auktoriserad återförsäljare för att få tillbehöret drivremmen bytas.

Innan förvaring Engine
18

Behandla Bränslesystem med stabilisator, följa instruktionerna i bruksanvisningen.
19

Repaint någon vikta eller flisas måla på utsidan av motorn med bättringsfärg, efter färgen tillverkarens anvisningar. Spraya alla utvändiga ytor, med undantag för de korrosionskontrollanoderna, med en korrosions skydd spray.
20

bort tändstiften, enligt instruktionerna i bruksanvisningen, och spraya cirka 1 uns av rost -hämmande olja i varje cylinder. Använd startmotorn för att starta motorn genom en start cykel för att säkerställa att de rost-konserveringsoljor rockar hela cylinderväggen. Byt tändstift.
21

Byt smörjmedel växellådan, enligt instruktionerna i bruksanvisningen.
22

Store motorn vertikalt så att vattnet kan rinna ut ur utombordaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104473.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.