Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man gör en Compression Test på en Waverunner

En Waverunner är en vattenskoter fordon som tillverkas av Yamaha. Utföra en kompressionstest på en Waverunner är ett sätt att bestämma den inre hälsa av motorn. Under tryckprovet, anser några enkla uppgraderingar för att hålla din båt i full fart och prestanda. En av dessa uppgraderingar kan sätta i nya tändstift, vilket kan bidra till att öka fordonets prestanda. Resultaten av en kompression testresultatet ofta inte mer än 20 procent skillnad med varje cylinder. Saker du behöver
Compression spår
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool
Visa fler instruktioner
1 Performance tester säkerställer framtida vatten underhållning.

debitera Fullt din Waverunner batteriet så att motorn startar och sedan stänga av bränslet. Med dessa försiktighetsåtgärder kommer att se din testkörningar framgångsrikt. Värm upp motorn fullt så metalldelarna kan expandera och täta ordentligt innan du startar testet.
2 Mätaren mäter pounds av kraft per kvadrattum.

Ta bort alla tändstift och jord pluggar tråd. Ta komprimering mätare och koppla den till hålet. Mätaren ska bara skruva på plats, även om det kan vara nödvändigt att använda en av de alternativa kontakter som följde med kompression mätare kit.
3 Tape gasreglaget i läge om du arbetar ensam.

Tryck gasen i hela eller helt öppet läge för att genomföra testet. Tryck och håll in startknappen tills nål börjar stiga. Ju snabbare mätaren stiger till sin topp läser bättre tätning du har.
4 Detta är en bra tid att installera nya tändstift om du märker slitage eller skador.

Tryck ut eller säkerhetsventil på mätaren innan du tar bort mätaren till nästa cylinder. Upprepa testet steg för varje cylinder för att få de individuella testresultaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104745.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.