Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Bränsle till oljaförhållande för Utombordsmotorer

Eftersom de inte har en oljebehållare att smörja sina kolvar , måste utombordsmotorer har olja blandas med bensin . Förhållandet mellan bränsle och olja måste vara korrekt eller motorn kommer antingen köra alltför rika eller alltför mager . Äldre motorer

Medan bränsle - till-olja varierar med den specifika året , märke och modell av motorn , äldre utombordsmotorer tenderar att kräva mer olja än nyare. Om du inte har din motors bruksanvisning till hands , är ett bränsle - till-olja av cirka 25:1 en vanlig uppskattning för motorer byggda före 1960 , enligt Brad Marine .
Nya ​​motorer < br >

nyare motorer gynnats tillkomsten av tvåtaktsolja , som möjliggör förhållanden av 50 delar bränsle till 1 del olja . Tvåtaktsolja utvecklades 1970 och den skyddar tändstift från att bli sotigt och kolvar från kol uppbyggd .
Mixing

tvåtaktsolja bör vara tillsattes till en tom gastank innan gas läggs till för att jämnt blanda vätskorna . Om du glömmer och lägger bränsle till tanken först , se till att skaka upp bensintanken att blanda så jämnt som möjligt . Mät oljetillsats använda en flaska med en synlig flytande skala .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103787.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.