Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Korrekt Boat Wiring

Vid ledningsdragning en båt, följer du många av samma principer för kabeldragning en bil: Du har ett system som drivs av ett batteri med flera anslutningar till elektriska komponenter och lampor, en motor laddar batteriet regelbundet när den används, och systemet innehåller en brytare /säkringsbox för säkerheten. Denna hela systemet kan inrättas av båtägaren, och det krävs om båten kommer att användas på natten eller vid dålig sikt områden. Arbetsuppgifterna är inte svårt, och med en liten armbåge fett kan du ha båten driva klar på nolltid. Saker du behöver
Wire Crimper /snipper Tool Review silikonlim
spridare Spolar pistol
av olikfärgade ledningar
Crimper kontakter
Butt kontakter
Lättare
Wiring krympa wrap
ring-öga kontakter
Batteri klack kontakter Flighter Crescent skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Design en plan för din båt som specificerar ledningar för varje komponent. Köp kablar och kontakter som är korrosions-och fuktresistent. Använd en annan färg ledningar för varje komponent, så att de kan separeras vid installation av ledningar. Matcha färger du använder till den standard marint bruk för varje båt komponent (till exempel, går brunt till en länspump).
2

Kör ledningarna längs båten, för varje komponent. Kör en svart tråd tillbaka från den givna komponenten till den viktigaste ledningar korsningen. Kör ledningar med bara lite slack, så att det inte drar isär, men också inte få fastnat på någonting. Installera den under takfot eller hyllor i båtens innandöme för att skydda kablage. Borra hål för kablarna att passera genom sektionerna träram i båtens skrov. Täta ledningarna med silikonlim, så att den inte skaver mot ramen på grund av rörelse. Håll kablarna medföljer buntband.
3

Anslut varje kabel ände med krusade trådanslutningsdon pressas på med VECKARE /snipper verktyg. Anslut kabel-till-kabel korsningar för långa sträckor med en butt-kontakt, vilket kontaktpressar trådar från båda ändarna av anslutningen. Använd en inplastning över ända-kontakt och krympa den med en tändare i några sekunder. Inte bränner det.
4

Inrätta en säkringsdosa i ledningsnätet för att fungera som en brytare punkt, bör ledningarna för en given komponent köra för varmt för en aktuell belastning. Montera brytare i säkringsskåpet för varje komponent att fungera som ett säkerhetsnät trigger. Skala av kabeln änden går till säkringsdosan med VECKARE /snipper verktyg, är noga med att inte skära själva tråden. Om det behövs, tvinna tråden slut och pressa en ring-eye typ kontakt för att skruva fast kabeln på sin knutpunkt i säkringsskåpet.
5

Anslut ledningarna rutnätet du har skapat till batteriet genom att köra en huvudsaklig röd tråd från batteriet till din säkring /kopplingsdosa, och en huvudsaklig svarta kabeln till batteriet för marken. Också fastställa din korsningen till motorn, så att den kan ladda batteriet regelbundet. Förbered batteriet ledningar med lämplig storlek kontakter batteri lug att fästa till båtens batteri. Dra åt dem med en skiftnyckel, som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104036.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.