Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Evinrude Water Pump Replacement Rutiner

skillnad från vattenpumpen på en bil, driver vattenpumpen i en Evinrude utombordare pumpar vatten direkt ur sjön eller floden motorn. Evinrude utombordare har ingen radiator eller cirkulerande kylvätska. Vattenpumpen cirkulerar vatten i och ut ur den yttre enheten för att kyla motorn. Tyvärr kan vattnet bära sand, trasiga skal och annat skräp. Denna frätande verkan ska bära Pumpar omrörare och med tiden kommer det att misslyckas. Årligt underhåll på Evinrude utombordare ingår byte av vattenpump. Plats

Vattenpumpen är placerad i Evinrude nedre delen mellan motorn och propellern. Åtkomst till vattenpumpen innebär demontering av nedre delen, ta bort slangarna från pumpen och montera den nya enheten. Det finns ingen anledning att ta bort motorn från båtens motor mount. Vad mer är när enheten demonteras, kan en person enkelt flytta motorns undre enheten till en arbetsbänk. Addera Demontering
p Det finns sex bultar placerade halvvägs mellan botten av motorn och propellern. Dessa skruvar fäster avsnitten i nedre motor. Avlägsna bultarna och återfyllnadsfunktionen fliken (den lilla fenan på den nedre enheten där de två delarna sammanfogas). Du kan nu ställa in den lägre enheten på en arbetsbänk för att ta bort vattenpumpen och installera en ny. Använd lite virkesstycke åtskilda för att vila enheten på arbetsytan. Undvik att enheten vilar på trim fenor eller propellern.
Vattenpump

Evinrude installationer vad nästan kan betraktas som en disponibel vattenpump. Pumpen är gjord av plast och är utformad för att bära jämnt med så många timmar drift. Även om en all-metal vattenpump är tillgängliga för utbyte, är det inte kostnadseffektivt - grus genom pumpen kommer att bära genom stål precis som plast. Att gå med en identisk ersättare pump är en effektiv reparation.

Eftersom pumpen drar och släpper vatten hela tiden, det finns inget kylmedel i rad så det finns inget att rinna. Placera pumpen genom att hitta plastkomponenten med två slangar anslutna. Använd en skruvmejsel för att ta bort klämmorna att fästa slangarna. Endast skruvar fästa vattenpumpen till enheten. Ta bort skruvarna och lyft ur pumpen.
Installation

precis tvärt om och montera motor för att installera den nya pumpen. Var försiktig dock, för att se till att slangarna är kopplade till samma hamnar där de lossades. Vatten som kommer från utloppet skulle komma in i pumpen i fel riktning och kan skada motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103606.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.