Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur för ett kopplingsschema för en båge ljus & en Stern Ljus

och akter ljus av en båt är avsedd att förhindra olyckor vid arbete på natten. Bågen lyser grönt på sin högra sida och rött på vänster sida. Detta hjälper andra båtar att förstå vilken riktning du färdas. Aktern ljuset är normalt vit i färgen och kan ibland vara monterad på en stolpe. Detta för att göra ljuset synligt från alla sidor. Kabeldragning och akter ljus är en enkel process när du vet var du ska ansluta kablarna. Saker du behöver
två ledare isolerade tråd
Avbitare
Trådskalare
Butt Connectors
Tänger
Säkringshållare
Säkring (storlek bestäms av ljus tillverkaren)
eltejp
Buntband
Visa fler instruktioner
1

Strip 3/8 tum av isoleringen från båda ledarna i den isolerade tråden med tråd strippor. Anslut den röda kabeln till den röda kabeln från fören med en butt-kontakt. Dessa fungerar genom att sätta in en tråd i varje ände och komprimering med en tång.
2

Anslut den svarta kabeln till den svarta kabeln från fören med en butt-kontakt. Kör denna tråd till föraren monterade strömbrytare och klippa och skala kabeln till rätt längd. Koppla aktern ljus med hjälp av metoden och köra kabeln till samma plats.
3

Lossa polskruvarna på fören och aktern strömbrytare. Sätt den röda kabeln från fören ljus i den övre terminalen på fören strömbrytaren och dra åt den. Sätt den röda kabeln från aktern ljus i den övre terminalen på aktern strömbrytaren och dra åt den.
4

Skär två 6-tums avsnitt av röd tråd och band båda ändarna. Sätt en röd tråd i den återstående terminal i varje växel och dra åt den.
5

Strip 3/8 tum av isoleringen från änden av ett nytt avsnitt av tråd. Anslut de två röda kablarna från brytarna med röda tråd med en butt-kontakt. Anslut den svarta kabeln från varje ljus till den svarta kabeln med en butt-kontakt.
6

Kör denna tråd till båtens batteri. Klipp kabeln till rätt längd och band 3/8 tum av isoleringen från änden.
7

Anslut den röda ledningen till säkringshållaren röda tråd med en butt-kontakt. Lossa de positiva och negativa polerna på batteriet med en skiftnyckel.
8

Skjut den svarta kabeln i den negativa terminalen och dra åt den. Skjut säkringshållaren röda tråden i den positiva polen och dra åt den.
9

Sätt säkringen i säkringshållaren. Wrap alla anslutningar i eltejp och fästa lösa sladdar med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104641.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.