Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är en Trident Submarine?

Förvärva sitt gemensamma namn från klassen kärnvapenmissiler den var avsedd att bära, är Trident submarine en strategisk atomdriven ubåt som drivs av den amerikanska flottan. Arton av ubåtarna har tagits i bruk mellan 1981 och 1997, och treuddar har certifierats för att uppfylla en 42-års livslängd. Planer på att omvandla en del av de treuddar till icke-strategiska attack ubåtar började i slutet av 1990. Specifikationer

treuddar är officiellt betecknas som Ohio-klass atomubåtar, och de byggdes av General Dynamics Electric Boat Division. Varje Trident drivs av en SG8 kärnreaktor, som driver två ångturbiner och en propeller axeln, uteffekt är dimensionerade för 60.000 hästkrafter. Båtarna är 560 meter lång och 42 meter bred. De har en uppifrån nedsänkt hastighet på 25 knop och en operativ djup av mer än 1.000 fot. De första åtta treuddar transporteras 24 Trident I missiler, och de sista 10 båtarna transporteras större Trident II missiler.
Crew

treuddar bära en besättning på 15 officerare och 140 enlisted personal. Som en del av omvandlingen av vissa av de treuddar att anfalla ubåtar skulle refitted subs kunna bära en speciell verksamhet kraft upp till 66 Navy SEALS eller andra Special Forces personal, tillsammans med en minisub för användning i särskilda uppdrag.
Addera Mission

Trident var tänkt som den havsbaserade delen av USA: s globala offensiva militära strategi. Utrustad med stora, kärnvapenbestyckade strategiska missiler, skulle ubåtarna sättas någonstans i havet, där deras nyttolaster skulle vara relativt säker, och lanseringen av missilerna skulle vara snabb och noggrann. Som ett resultat av att reducera kärnvapen avtal, de treuddar "har roll i landets nukleära strategi blir ännu mer betydelsefullt, och ubåtarna nu bära hälften av USA: s kärnvapen. Addera SSGN Omvandling

militärens krav skiftat från en betoning på strategiska uppdrag till ett behov av taktiska förmåga, en plan för att omvandla vissa Ohio-klass ubåtar (betecknas SSBN subs) till en ny attack sub konfiguration (betecknad som SSGN). Dessa eftermonteras subs skulle ersätta sina Trident missiler med Tomahawk kryssningsmissiler. Varje ubåt skulle bära 154 Tomahawk missiler, vilket ungefär motsvarar den beväpning en traditionell Battle Group. Dessutom skulle varje ubåten kunna bära fyra plutoner för specialstyrkorna kommandosoldater.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104444.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.