Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Micro Touch rev limiter Instruktioner

Tillgång till båt motorer är konstruerade för att arbeta vid höga varvtal, men om varvtalet går för högt, kan det allvarligt skada motorn. Av denna anledning, många företag tillverkar rev limiter som begränsar det maximala antalet varvtal vattenskotern motor kan nå. Detta är särskilt användbart i mild till grov vatten när vattenskotern kan slå vågor, hoppa upp ur vattnet och tillfälligt nå högre än normala varvtal. Micro Touch rev limiter är en sådan begränsare och den kan installeras med korrekt kabeldragning förfarandet. Saker du behöver
Vattenskotrar
Micro Touch rev limiter kit
Voltmeter
Wire Clippers
Kabelskalare
Crimpverktyg
Värmekanon
Visa mer Instruktioner
1

Koppla marken (-) kabeln från batteriet på en vattenskoter
2

Lyft locket på vattenfarkostens lagring huven och ta bort det vita förvaringsfack. framför MPEM (multi-purpose elektronisk modul). Denna del styr en mängd olika elektriska funktioner på vattenskotern och har ett antal färgade sladdar från den.
3

Välj en plats för Micro Touch rev limiter inom räckhåll för MPEM s ledningar.
4

Leta 12V slås lila ledningen på MPEM och anslut en voltmeter till det. Det kan finnas flera lila trådarna på MPEM så lite spänning tester kommer att krävas för att avgöra vilken som är den rätta tråden
5

Anslut batteriets marken. (-). Kabel
6

Tryck på vattenskotern tändning under 20 till 30 sekunder. Kontrollera voltmetern. Den korrekta lila ledningen borde ha 11,5 till 12,8 V..
7

Installera vattenfarkostens tjuder sladd, starta motorn och dra gasreglaget. Den korrekta tråden bör indikera en spänning runt 14V. Om spänningen sjunker när du drar på gasen, är detta den felaktiga kabeln.
8

Tryck vattenfarkostens tändningslåset eller dra tjuder. Om rätt tråd väljs bör mätaren läsa 0V
9

Koppla vattenfarkostens marken. (-). Kabel
10

Cut vattenskotern svarta jordledningen med tråd Clippers och remsor ca 1/2 tum av isoleringen från änden av jordkabeln på MPEM och vattenskotrar.
11

Sätt i den avskalade jordledningen från rev limiter i ena sidan av en medföljande skarvförbindning . In den blottade jordledare från vattenfarkoster i den motsatta änden av BUTT, crimp anslutningen med ett pressverktyg och värmeförsegling anslutningen med en värmepistol. Upprepa denna process med den andra jordkabeln på rev limiter och barmark tråd som kommer från MPEM.
12

Lokalisera den vita ledningen på MPEM som ansluter till vattenfarkostens tändspolen. Klipp tråden och bort ungefär 1/2 tum av isoleringen från ändarna. Sätt i ena änden i ena sidan av en skarvförbindning och infoga den vita kabeln från rev limiter märkt "MPEM" till den motsatta sidan. Crimp samband med ett pressverktyg och värme täta anslutningen med en värmepistol.
13

Anslut den andra änden av den vita ledningen på ena sidan av en skarvförbindning och infoga den vita kabeln från rev begränsare märkt "spole" i den andra sidan. Crimp samband med ett pressverktyg och värme täta anslutningen med en värmepistol.
14

Lokalisera gula och vita kabeln som går från magneto grå kontakten till MPEM. Skär denna tråd med en tråd klippare och bort ungefär 1/2 tum isoleringen från ändarna med en tråd strippa. Anslut båda ändarna av trådarna till motsvarande ledningar på rev limiter med BUTT kontakter. Crimp anslutningarna med ett pressverktyg och värmeförsegling anslutningarna med en värmepistol.
15

Justera jumper inställningar enligt tillverkarens specifikationer för den specifika modell av vattenskotrar. (Se referenser.) Bygelinställningarna är avgörande eftersom de avgör RPM nivåer där rev limiter kommer att begränsa vattenskotern motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104139.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.