Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Förebyggande underhåll för ibland används Utombordsmotor

När den sköts ordentligt, kan utombordsmotorer pågå många år. En resa till sjön kommer att bevisa det för dig: Ta bara en titt på många av båtarna där, och du kommer att se utombordsmotorer som har driver dem i årtionden. Nyckeln till långt liv för utombordsmotorer som används bara ibland är lågsäsong, förebyggande underhåll. Vad Constitues Occasional Use?

En utombordsmotor som används endast två eller tre gånger under sommaren skulle passa definitionen av en ibland används utombordsmotor. Med dagens bensin formuleringar, skulle en motor som bara används en gång i månaden behöver särskild vård.
Korrekt underhåll för sällan använda Utombordsmotorer

största oro med en utombordare motor som används en gång i månaden eller mindre är den nedbrytande av bensinen närvarande i motorn. De nuvarande formuleringar av bensin är utformade för att minska utsläppen. Tillsatser till bensinen stöd i detta mål, avvägningen är att bensinen inte lagrar väl, och börjar oxidera i en kort tid - så tidigt som en månad. Bensin som överskrider den tidsfrist producerar mindre ström och börjar bli frätande på motorkomponenter som kommer i kontakt med det.

Det bästa sättet att förebygga problem med bensin är att lägga bränsle stabilisator, såsom Stabil eller PRI . Dessa produkter bromsa oxidationen, öka perioden lagringstid och bromsa nedbrytningsprocessen.

Motors som ser oregelbunden användning också kan få problem med olje tätningar som är uttorkade ut eller läcker. Efter användning av motorn, ta bort propellern och kolla efter tecken på olja läcker från axeltätningen. Byt tätningen om läckage noteras. Byt olja minst en gång per säsong, vanligtvis strax innan förvaring av motorn för vintern. Detta tar bort vatten som kan ha gjort sin väg in i nedre olje-enheten, och kommer att eliminera risken för skador som kan resultera från närvaron av frysa vatten i en lägre olje-enhet.

Skydda motorn från element när det inte används. UV-strålar från solljuset kan snabbt försämra gummi och plastdetaljer som är utsatta för solen. Täcker motorn med en UV-resistent lock eller förvara motorn inuti är det bästa skyddet för det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103471.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.