Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort en Scratch från Gelcoat

Underhåll på stora inköp som en båt, en bil eller ens en moped kräver mycket tid, energi och pengar. Ett vanligt inslag i underhåll kommer du att stöta på är att reparera repor i gelcoaten. Gelcoat repor är både ointressant och kan leda till ytterligare skador på kroppen av fordonet. Lyckligtvis kräver behandling för att reparera repor i gelcoaten bara lite ansträngning och är mycket billigare än andra reparationer om ytterligare skador uppstår. Saker du behöver
Sax eller vass kniv
Metall spackel
Paintbrush
plast spackel
Gelcoat pasta
Plastic Film Silvertejp
150-slippapper
220-grit sandpapper
400-grit sandpapper
klistra vax
Visa fler instruktioner
1

Använd en sax eller en vass kniv för att ta bort eventuella bitar av skadat material kring repa i gelcoaten.
2

in huvudet av en metall spackel i repan. Dra hörnet av kniven längs repan. Du vill fördjupa och vidga scratch. Detta kommer också att rugga upp insidan av grunden, vilket gör det lättare att reparera. Ta bort allt damm från breddningen med en torr pensel.
3

Använd en plast spackel för att tillämpa en gelcoat klistra in den fördjupade scratch. Placera en bit plastfilm över scratch och använda tejp för att fästa kanterna på plastfilmen. Lämna gelcoaten ostörd under minst 24 timmar för att tillåta den att ställa in. Plasten håller gelcoaten från att exponeras för luft, som håller den från att arbeta.
4

Avlägsna tejp och filmen efter 24-timmars period. Använd en 150-grit sandpapper att slipa det reparerade området. Du vill att ytan ska stå plant. Gå tillbaka över området med 220-slippapper för att ytterligare jämna ut området. Avsluta det med 400-slippapper för att helt slät och området. Vid slipning, inte sand i ett område för länge. Tvätta med varmt vatten mellan sandpapper.
5

Använd varmt vatten för att skölja slipade området. Täck området med en klistra vax för att efterbehandla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103421.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.