Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att beräkna värdet av en begagnad båt

När du gör dig redo att sälja din båt, är det viktigt att finna det sanna värdet så att du får vad du förtjänar utan att stänga av potentiella köpare. Om du pris en båt för hög, kommer folk inte ens bry sig att titta på det. Om du priset för lågt, kommer du inte få verkligt värde. Det finns ett par vanliga steg för att finna den mest lämpliga priset för din begagnade båt och de kan genomföras med relativ lätthet. Instruktioner
1

Kontrollera köpguide utfärdats av National Automobile Dealers Association (NADA) i marina först. NADA är ett ställe att få nationell bedömning för en begagnad-båt grundpris. Det är den officiella "blå bok" värde som finansbolagen använder, och varje säljare eller köpare som gör sin hemläxa vet att kontrollera att värdet som en bra utgångspunkt för jämförelse. Kom ihåg att kontrollera allt din båt kommer med som tillbehör på NADA värdet sidan. Om båten har en trailer som kommer med det, lägga sitt värde till slutet pris eftersom NADA värdet inte kommer att innehålla en trailer.
2

Titta på lokala priser för liknande båtar efter att du har din NADA värde. Detta ger dig en uppfattning om variationer beroende på din plats. Du behöver inte hitta exakt samma båt, men jämför din båt med andra i en liknande klass och storlek. I händelse av att du kan komma med flera båtar av samma fabrikat, modell och år kan du göra en ännu mer noggrann mätare för jämförelse. Det kan vara svårt att hitta mer än några båtar som är exakt jämförbara. Istället, hitta andra båtar i samma kategori, kryssare, bowrider, mittkonsolen eller flybridge är exempel. Sedan se båtarna du väljer har samma storlek och nära samma ålder och skick. Tänk på att dessa priser, precis som NADA guide, är endast förslag på liknande värde, inte absoluta tal, och kanske därför inte speglar marknadsvillkoren i ditt område. De kommer att ge dig en uppfattning om vad de flesta båtar av din typ säljer för och vilka priser köpare kommer att se när vi letar efter din typ av båt.
3

Subtrahera värdet för hack, bucklor och andra tecken på skador. Bestäm om denna skada är något som stör driften av båt eller är helt enkelt kosmetiska. Du måste subtrahera värdet för någon typ av skada men operativ skada långt mer betydande. Om skada behöver repareras innan båten kommer att fungera väl, ta reda på vad kostnaden för reparationerna skulle vara. Det är faktiskt bättre att reparera sådana skador än att försöka sälja en obrukbar båt. Kosmetiska skador inte minska värdet på båten och du bör överväga reparationer innan visar båten till potentiella köpare.
4

Bestäm vad extramaterial du är villig att ta med i båten. Dessa kan innefatta flytvästar, nödraketer, utrustning för vattensport, operativ utrustning såsom GPS, fendrar, linjer docka och extra ankare. Dessa alla bidra till att göra båten mer attraktiv. Bestäm värdet av utrustning baserad på ålder och användning och inkludera det i priset. Om du föredrar, använda utrustningen som en extra försäljning incitament.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103609.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.