Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Yamaha båtmotorer Felsökning

Yamaha erbjuder massor av båtmotorer och utombordare modeller motor. Trots skillnader, problem och lösningar förblir likartad i samtliga bolagets utombordare, och en felsökningsguide återfinns i instruktionsboken för varje (se Resurser). Bränsle

Ett vanligt problem med en enkel lösning, kan Yamaha båtmotor problem uppstå på grund av otillräckliga nivåer av bränsle och motorolja. Alla Yamaha utombordare tar blyfri bensin som främsta energikälla med en pump oktantal på 86 eller högre. Den typ av motorolja varierar beroende på motorstorlek och kan hittas i avsnittet "Specifikationer" för en viss utombordare bruksanvisning (se Resurser).
Elektrisk

Problem med det elektriska systemet kan också förhindra en Yamaha utombordare motor från att fungera korrekt. Felsöka elsystemet, först ta bort huvudsäkringen som sitter under elpanelen på någon el-start utombordare. Om anslutningen i mitten av säkringen är trasig, måste den ersättas med en säkring med samma amperetal. Batteriet bör också tas bort, rengöras och fulladdat vid felsökning på elsystemet.
Tändstift

ägare också bör ta bort och inspektera tändstiften under felsökningen. Om isolatorn spetsen av någon plug bränns bör denna tändstiftet bytas. Antalet och typen av tändstift beror på den specifika utombordaren. Dessutom bör ägare se till att varje tändstift gapet är inställd på bredden anges i instruktionsboken (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104259.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.