Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Glasfiberharts Instruktioner

Glasfiber harts är ett polyestermaterial som används för att binda skikt av glasfiber. Det är viktigt att veta glasfiberharts är inte bara en annan typ av epoxi. Epoxi är en annan kemisk förening med olika styrkor och svagheter. Den verkliga fördelen att glasfiberharts är förmågan att färga hartset före applicering. Med hjälp av denna fördel, får glasfiberharts aldrig behöver någon målning. Att veta vad glasfiber polyesterharts kan och inte kan göra är viktigt innan du ställer på en glasfiber projekt. Glasfiber Polyesterharts kapacitet

Glasfiber polyesterharts är relativt sett svagare än epoxi. Testad till cirka 500 pounds per kvadrattum, är detta en fjärdedel av epoxi s 2000-pund test styrka. För de flesta glasfiber byggprojekt, dock (båtar, sportutrustning, byggmaterial), är 500 psi mer än tillräcklig. Den enda instans av glasfiber konstruktion hemmet hobby bör undvika att använda polyesterharts att binda glasfiber med skulle bygga en bemannad flygplan från ett kit. Addera Mixing

När du använder glasfiber polyesterharts, måste du blanda varje parti före ansökan och använda inom ca 20 minuter efter blandning. Det sätter upp hårt och snabbt på mindre än en halvtimme. Oanvänd blandat harts måste kasseras.

Koppar använder papper eller andra engångsprodukter öppna behållare för varje parti. Två ingredienser blandas samman för att göra en glasfiber sats polyesterharts: harts och härdare. Det är inte möjligt att räkna upp alla möjliga förhållanden för att blanda dessa två ingredienser eftersom det varierar med värme och fuktighet. Generellt är temperaturer på 72 grader Fahrenheit och en 50-procent relativ fuktighet en 15:01 blandning. När temperaturerna faller harts beloppet går upp. Lägg till mer härdare för högre temperaturer. Hartstillverkare kommer att innehålla en tabell på produktens etikett som beskriver förhållandena för särskilda förhållanden. Det är bäst, emellertid, att tillämpa harts i måttlig temperatur och fuktighetsförhållanden. Detta undviker glasfiber polyesterplast från att ta för lång tid att ställa upp (eller inte alls) eller för tidigt. Det är möjligt att blanda en sats av glasfiber harts och ha det stelna till en fast klump innan du får en chans att tillämpa det.
Application

Treat glasfiber harts som du skulle en tjock färg eller lack. Du kan rulla den på, appliceras med en borste eller använda en sprutpistol för stora ytor. Vid tillämpning glasfiberharts undvika områden med damm. Föroreningar landa på den våta glasfiberharts kommer repas. Till skillnad från färg, är det nästan omöjligt att rensa ut en prick när det är i den klibbiga härdningsharts. Dessutom, tänk bara på att ha gott om aceton tillgängligt för tunna plasten och rengöra dina borstar.
Color

glasfiberharts färg kommer i små flaskor eller tuber och används likhet med karamellfärg: några droppar att helt färga glasfiberharts till opacitet. Det finns också färgmedel tillgängliga som kommer att färga med en genomskinlig nyans och ger viss insyn i den slutliga glasfiber finish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103605.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.