Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Sjunkna fartyg upptäcktes i Engelska kanalen

Engelska kanalen är hem för hundratals vrak, som var offer för förrädiska väder, grov och oförutsägbara hav, en hög volym av sjötrafiken och en lång historia av krig. HMS Victory och U-480 vrak utgör några historiskt viktiga upptäckter och fascinerande berättelser. HMS Victory

HMS Victory upptäcktes av Odyssey Marine Exploration i början av 2009. Upptäcktes nära Casquets i 330 meter vatten, anses det en av de mest historiskt viktiga vraket fynd. HMS Victory, som sjönk under en storm i 1744, var en förstklassig Royal Navy örlogsfartyg under regeringstiden av kung George I. Det var beväpnad med så många som 110 prisade brons kanoner. Det var bemannad av 1.150 sjömän vid tiden för hennes förlisning. Allt gick förlorade i tragedin. Utöver fartygets historiska värde, är den seger tros ha burit uppskattningsvis 1 miljard dollar i guldtackor.
Mary Rose

Mary Rose byggdes mellan 1509 och 1511 under regeringstiden av kung Henrik VIII. Det var bland de första fartygen kan avfyra en bredsida. Den 19 juli 1545, Rose Mary försökte segla från Southsea att engagera en grupp franska anfallare. Istället skeppet listas kraftigt i stark vind, så att vatten kan strömma in genom lägre Kanonportarna. Fartyget kantrade och sjönk. The Mary Rose genomfördes mer än 90 kanoner och en besättning på 700, är ​​mindre än 40 av dem tros ha överlevt. Fartyget höjdes från havsbotten 1982 och är inrymt i Portsmouth historiska varvet.
U-480

tyska U-480, belagd i ett speciellt gummi, var den första U-båt för att anställa smygteknik. Tyskarna, baserad på Richard Wagners opera cykel "The Ring av Nibelungen," använde Alberich kodnamnet när hänvisning till sin beläggning. I berättelsen använde Alberich en magisk hjälm att bli osynlig. Denna gummilager gjorde de allierade oförmögna att upptäcka ubåten med EKOLOD sonar. Efter fyra skepp sänktes i snabb följd, använde de allierade en hektisk konvoj på väg till gillrat en fälla med minor. Den U-480 akter slog en gruva och sjönk utanför ön Wight 1945. Den typ av U-480: s teknik förblivit oupptäckt tills det var beläget i 1988. Båten vilade på 55 meters djup.
HMS Affray

Royal Navy ubåten HMS Affray försvann under en övning den 16 april 1951. Under den följande sökningen har många rapporter om skrovet tapping mottagits. Den 18 april, inklusive en rapport det kodade meddelandet, "Vi är fångade på botten." Dock kunde ingen av dessa meddelanden kan identifieras. Den Affray slutligen fann i juni, som ligger på rätt köl i Hurd Djup, off Alderney, i 258 meter vatten. Alla 75 personer ombord dog. Tragedin skylls på en klippt fnysa mast, kvarstår dock tvivel på denna dag som den faktiska orsaken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104407.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.