Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Engineering av Speed ​​Boats

I början av speedboating, var motorerna stora och mycket tunga, kräver deplacerande skrov. Omfördelande skrov har en smal båge, som förskjuter vatten när den rör sig framåt. Som ingenjörer avancerad båt-motorteknik, var lättare och mer kraftfulla motorer monterade på planande skrov att skumma på vattenytan. Det är en fin balans mellan motorbåt makt och design, vilket gör motorbåt engineering en innovativ och mycket teknisk process. Fysik

Mycket krävs av en motorbåt, och ingenjörer använder fysikens lagar i designprocessen. Att bestämma lämplig utformning och konstruktion, är nyckeltal och andra formler som används, inklusive hastighet /längd-förhållande, som används för att bestämma skrovets planande egenskaper vid höga hastigheter. Andra faktorer som spelar in under konstruktionsprocessen, inklusive motor och båt vikt, motor-drive typ och de fysikaliska egenskaperna hos vatten och luft rör sig över och under, båtens yta.
Plugs

Speedboat tillverkningen startar efter att skrovet är utformad och en plugg är konstruerad av ritningarna. En plugg är basen mögel för alla senare producerade båt formar. Enligt St Martins Speedboats, vilket gör en perfekt plugg är avgörande, och innebär att se linjerna är helt rak och en intensiv polering process. Ett verktyg gelcoat används för att avsluta kontakten, då den är besiktigad för några repor eller oegentligheter. Formarna görs sedan från den färdiga proppen.
Formar och Hulls

Målet med motorbåt formbyggnad är att producera en spegelbild av pluggen , med användning av en högkvalitativ päls verktyg gel. En profil Verktygsuppsättningssystem används av ingenjörer för att se till att det är noll krympning av formen från pluggen. Efter det att formen är klar, är skrovet konstruerad med en annan gelcoat, en glasfibermatta, följt av harts. En bulk laminat appliceras sedan för att uppnå skrovets super-slät yta, som ger lägre motstånd. Är konstruerade med ordentlig skrovet storlek och design i åtanke
Mekaniska

Speedboat motorer . Eftersom motorbåtar nå hastigheter på 150 miles per timme, måste allt vara i harmoni för att hantera hastigheten och hålla båten från vända över. Olika motor-drive konstruktioner används, beroende på skrovet. Direkt-drivsystem sätter motorns vikt framåt, medan Vee enheter placera den akterut. Drevet motorsystem har motorn på akterspegeln, hela vägen akterut, såsom hög-drivna utombordare. En tidig teknik befordran för motorbåt motorer var ytdrivning, vilket ställer den nedre halvan av propellern i vattnet. Ytan enhet är grunden för mycket av dagens speed-boat teknik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104723.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.