Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Checklista för att köpa en begagnad båt

Innan du köper en begagnad båt, måste du vara säker på att du är fullt utbildad på vad du köper. Sätt ihop en checklista innan du börjar din sökning. Använd checklistan som en vägledning, inte bara för att begränsa dina alternativ, men också för att ta med dig när du går för att titta på båten. Efter denna checklista hjälper till att du har svar på alla dina frågor och att du gör ett välgrundat köpbeslut. År av Package

När du läser annonser för begagnade båtar, ser du ofta båtens årsmodell listas tillsammans med märke och modell. När du kontaktar säljaren, bekräftar år av båtens motor, samt alla tillbehör som följer med båten, till exempel båten-dragande trailer.
Antal ägare

Fråga säljaren om han är den första ägaren av båten. Om han inte är den första ägaren av båten, fråga hur många ägare det har varit. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera saker som kan vara fel med båten. Om han är den enda ägaren av båten, kommer han att veta om eventuella problem båten har haft och vilka reparationer som gjordes för att korrigera dessa frågor.
Reparationer, olyckor och underhåll

Fråga ägaren vad reparationer och underhåll har gjorts på båten. Detta innefattar delar och tillbehör samt kaross. Fråga om båten har någonsin varit i en olycka. Om det finns, fråga vilken typ av olycka, var vad skadad och hur skadeståndet fastställdes. Slutligen, begära underhåll logg eller reparation schemat för båten. Detta hjälper dig att följa tidtabellen för när och om motorn har upprätthållits och andra delar av båten som har fått nödvändig service.
Ser det över

När du gå för att se båten, gå runt den flera gånger. Om båten är i vattnet, be ägaren att dra ut den så att du kan inspektera skrovet och områden av båten kropp som är nedsänkt i vatten. Gå runt båten flera gånger och noga inspektera tillståndet i sin kropp, inklusive färg och eventuella tillbehör. När du gör en yttre besiktning, klättra in i båten och försiktigt inspektera tillståndet i golvet, materialet på sittplatser och alla andra områden som ingår i det inre av fartyget.
Test Drive Det

Har starta ägaren upp motorn. Lyssna efter eventuella stötar, fästingar eller konstiga ljud. Se upp för rök som kan komma från motorn. Om båten inte är i vattnet, lägg den i vattnet och ta det för en provtur. Utvärdera hur båten känns som du slår och manövrera den, skifta kugghjulen och accelerera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104002.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.