Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man använder en sjö Sextant

Sextanten fått sitt namn från sin form. Ramen är en kil som sträcker sig över 60 grader, eller en sjättedel av en cirkel. Sextanter kan mäta vinkel i förhållande till användaren av några två saker, men i praktiken används för att hitta den vinkel av vertikalprojektion av en himlakropp i förhållande till horisonten. Med en sextant, kunskap om tid och datum, och vissa diagram kan du bestämma din latitud på jordytan. Saker du behöver
Sextant
Visa fler instruktioner
1

Välj ett pålitligt himlakropp att skjuta med sextant. Solen, Sirius, antingen polstjärnan och de tre stjärnor som utgör stjärnbilden Orions bälte är synliga, vid varierande tidpunkter på dagen, från nästan överallt på jorden.
2

Titta genom okularet och fokusera teleskop vid horisonten. Vissa sextanter komma med ett vattenpass, vilket kan stå för horisonten i mörker eller dimma.
3

Ställ arm sextant till noll grader.
4

Leta igenom okularet objektet du vill fotografera. Om du fotograferar i solen, använda filter för att skydda dina ögon. Om du fotograferar en stjärna, gör det i skymningen när stjärnan och horisonten är både synlig.
5

Flytta armen för att göra objektet du fotograferar ner i horisonten spegeln. När objektet tycks röra horisonten, låsa armen.
6

Finjustera med mikrometer. Sway sextanten lite för att hjälpa din noggrannhet.
7

Record vinkeln sextanten har mätt och tiden ner till den andra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104165.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.