Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Volvo Penta 3,0 Octane Krav

Volvo är känt för att producera kommersiella lastbilsmotorer och personbilar, medan Volvo Penta är den gren av företaget för att marinmotorer. Volvo Penta är särskilt känd för att producera båtmotorer för små personliga sjögående farkost avsedd för rekreation. Den 3,0 är en av märkets mest populära motorer. Octane Krav

Volvo Penta 3,0 motorn kräver 87 oktan, eller vad som brukar betecknas som vanlig bensin vid bränslepumpen. Detta är den lägsta icke-etanol bensin säljs på kommersiella tankställen.
Betydelse av Octane

oktantal mäter anti-knackar kapacitet bensinens sammansättning. Det är en vanlig missuppfattning att använda en högre oktan bränsle än tillverkaren rekommenderar kommer att öka prestandan. Detta är faktiskt sant, och kan faktiskt täppa till ventilerna i motorn på grund av olika viskositet av mid-grade och högsta bensin. Använd endast 87 oktan i din Volvo Penta 3,0 motor.
Volvo Penta 3,0 Effekt

Volvo Penta 3,0 motorn är en fyrtaktsmotor med 2.96 liter av förskjutning. Denna motor har en 101,6-mm bore, 91,4 mm slaglängd och ett kompressionsförhållande på 9,2-till-1. Utgång för denna marina motor är 135 hästkrafter. Addera Volvo Penta 3.0 Tillämpningar

Volvo Pentas 3,0 marinmotorkunder främst används för mindre båtar liknande fiskebåtar, båtar sport och fritid farkost som kan dras bakom en vanlig lastbil. Detta är inte en tung motor gjord för tuffa tunga laster, men är främst avsedd för att driva båtar av fritidsaktiviteter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104216.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.