Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Återställa en glasfiber båt som är tråkig och Rough

Med tiden kommer en båtens skrov börjar växa grov och förlorar sin lyster. Medan regelbunden rengöring och vaxning skrovet kommer att förhindra detta, kan du återställa en äldre båt med en liknande process för att återställa blekta bilar. Glasfiber båtar har en gelcoat finish. Denna enstegs färg ger utmärkt skydd och är dessutom lätt återställas med lite armbåge fett. Saker du behöver
800-grit vått /torrt sandpapper
1500-grit vått /torrt sandpapper
Sprayflaska med vatten
Sponge slipkloss
polermedel för glasfiber
Orbital buffert
MEK eller aceton för att avfetta
Visa fler instruktioner
1

Rengör skrovet med diskmedel och vatten. För att ta bort skum, fisk blod och mögel, kan du behöva en koncentrerad glasfiber renare. Om du har fett, använd MEK eller aceton på en trasa. Använd skyddshandskar och ögonskydd.
2

Spritz ytan på båten med vatten från sprayflaska, sedan vidare till sand ytan av skrovet med 800-grit sandpapper på en slipkloss. Skrovet skall vara smidig när du kör din hand över den fuktiga ytan.
3

Applicera mer vatten på ytan av skrovet med sprayflaska, och sedan slipa ytan med 1500 -grit vått /torrt sandpapper och en slipkloss. Det är mycket viktigt att du helt sand hela skrovet ytan med 1500-slippapper för att förbereda gelcoat för tillämpningen av polermedel.
4

Ansök polervax till glasfiberskrov i två -kvadratfot avsnitt åt gången. Tryck orbital buffertens polerplatta mot skrovet. Använd ett medium rad inställning på bufferten. Lågt utbud är för polering ny färg, och den högsta inställningen är onödigt. Gnugga inte på ett ställe för länge. Sluta om gelcoaten börjar se klart.
5

Polera skrovet tills bufferten har dykt för att avlägsna alla spår av polermedel, och du kan se din reflektion i ytan. Efter att du har polerat skrovet, försegla det med ett nytt lager vax

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104523.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.