Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Wire en Automatisk länspump

En automatisk länspump switch kan vara det enda som hindrar båten från att sjunka i hamnen samtidigt som du tillbringar veckan på jobbet. "Automatic" är vanligtvis en av tre omkopplarinställningar, de två andra är "On" och "Off" och den automatiska inställningen är kopplad till en flottör som aktiverar länspump när vattennivån når en viss höjd i kölsvinet . När du gör elektriska anslutningar i ett fuktigt område som kommer att vara under vatten, måste du isolera anslutningarna med en krympslang. Saker du behöver
Länspump
Float switch 8-mätare isolerad koppartråd
Wire strippor Sida 3 krympslang rör
3 butt kontakter
1 ringkabelsko
Värmekanon
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln och torka ur kölsvinet facket.
2

Montera en flottör i slag på en plats ovanför intaget av länspump, men inte långt ifrån pumpen. Flottören Handtaget måste vara vänd mot aktern så att den inte utlöses av vatten uppsving när båten tar fart, och handtaget får inte störa någon mekanisk rörelse av motorn. Borra hål i skrovet, se till att inte tränga igenom skrovet, och montera brytaren på plats med de medföljande fästskruvar.
3

Skär en längd av tråd som kommer nå mellan pumpen och flottören. Strip en halv tum av isoleringen av varje ände av denna tråd, och glida två värmekrympande rör över tråden. Crimp ändarna i ett par rumpa kontakter.
4

Anslut automatiskt efter en tre-vägs switch till flottören. Skjut krympslangen över nivåvippan anslutning och värma den med en värmepistol för att göra en vattentät tätning över anslutningen. Får inte slutet av värmepistol så nära att det smälter tuben eller att kabelns isolering.
5

Anslut kabeln mellan flottör och länspump positiva inlägg. Skjut krympslangen rören över anslutningarna och krympa dem med en värmepistol.
6

Anslut den negativa batterikabeln och slå slaget brytaren till "Automatic". När det finns tillräckligt med vatten i kölsvinet för att täcka pumpen manuellt dra i spaken nivåvippan fram till pumpen slås på för att testa switch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104358.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.